Ιστορικές διαστάσεις προσδίδει στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, που παραχώρησε συνέντευξη στο tvxs.gr.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Ραγκούσης κάνει λόγο για «ασυγχώρητους χειρισμούς», που παραπέμπουν σε «τεταρτοκοσμικά καθεστώτα».

Ταυτόχρονα, δηλώνει ότι αποφεύγει σήμερα να αναμειχθεί στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «ακραίες, παρακμιακές καταστάσεις που ζει το κόμμα υπό την ηγεσία Βενιζέλου» και οι οποίες «δεν ήταν προδιαγεγραμμένες».

«Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι ασυγχώρητες. Η διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ είναι τελείως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Μία-μία οι δήθεν δικαιολογίες καταρρέουν. Η χθεσινή ενέργεια του εισαγγελέα να φέρει την υπόθεση Βουλγαράκη - Πελέκη στη Βουλή κάνει ακόμη πιο εξοργιστική για όλους εμάς την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μας βγάζει από τα ρούχα μας, διότι στην πραγματικότητα αυτό που προκύπτει είναι ότι ανάμεσα στους άλλους, που στην πορεία θα δούμε ποιοι τελικά ήταν, προστατεύτηκε και ο κ. Βουλγαράκης και η κ. Πελέκη από έλεγχο, ο οποίος ενδεχομένως να πιστοποιούσε ότι έπρεπε να καταβάλουν φόρους» αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Ραγκούσης δεν θέτει θέμα ποινικών ευθυνών: «Έτσι κι αλλιώς, για μένα είναι ιστορικών διαστάσεων οι πολιτικές ευθύνες και μόνο».

Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες και στη σημερινή κυβέρνηση: «Όλος ο χειρισμός της λίστας Λαγκάρντ από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του έως τώρα τους εκθέτει τουλάχιστον σε ίσο βαθμό, διότι στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει τίποτα. Κρύβονται και αυτοί πίσω από τον εισαγγελέα».

Αναφορικά με την επιλογή του να αποχωρήσει στις 3 Οκτωβρίου «από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, μετά την παραδοχή Βενιζέλου των χειρισμών γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ», δηλώνει πως αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς πρόκειται για ένα «ηθικό και πολιτικό ζήτημα τεράστιας σημασίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφεύγει να αναμειχθεί στις «ακραίες, παρακμιακές καταστάσεις που ζει το ΠΑΣΟΚ υπό τη σημερινή ηγεσία του».


protothema.gr