Τη συμπεριφορά των πιστωτών της χώρας απέναντι στην Κυβέρνηση και στην κοινωνία, η οποία δεν βοηθάει για την επίλυση του προβλήματος, επέκρινε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA FM» και στο δημοσιογράφο κ. Νίκο Μάνεση.

«Εξακολουθούν οι πιστωτές μας να μας φέρονται με μία λογική η οποία ούτε μας αξίζει, ούτε μας ταιριάζει και το κυριότερο δεν διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος. Διότι το δικό μας πρόβλημα είναι και δικό τους πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην αναγκαιότητα να αντιληφθεί η κοινωνία ότι όλοι πληρώνουν ανάλογα με αυτό που τους αναλογεί, επισημαίνοντας ότι «εάν δεν υπάρξει η αίσθηση στην κοινωνία ότι επιτέλους πληρώνουμε όλοι ανάλογα με αυτά τα οποία μπορούμε να διαθέσουμε, τότε πολύ δύσκολα η Κυβέρνηση, η οποιαδήποτε Κυβέρνηση, μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι της πολιτικής νομιμοποίησης».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση προς την επιπλέον μείωση του χρέους, έτσι ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, επισημαίνοντας ότι «η χώρα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή, καθώς και περισσότερους αναπτυξιακούς πόρους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook