Στο θέμα του κολυμβητηρίου Χανίων και τις συνέπειες που θα υπάρξουν από την παύση της λειτουργίας του αναφέρεται με γραπτή του δήλωση ο επίτιμος πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης.
Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Μανιουδάκη:
 

\”«Πετρέλαιο τέλος» μας λέει ο άμεσα υπεύθυνος της λειτουργίας του κολυμβητηρίου πρόεδρος του Ε.Α.Κ. Χανίων, κύριος Μανουδάκης, επικαλούμενος την περικοπή πιστώσεων από την Γ.Γ.Α., τον υπεύθυνο κυβερνητικό φορέα, ο οποίος έχει υπογράψει το συμφωνητικό παραχώρησης προς χρήση του κολυμβητηρίου από τον Ν.Ο. Χανίων. Φυσικά η Γ.Γ.Α. θα επικαλεσθεί ανάλογη αιτιολόγηση.
Κατανοούμε, συναισθανόμεθα και υφιστάμεθα όλοι τις θυσίες της οικονομικής κρίσης που περνάμε. Διερωτώμεθα όμως αν οι θυσίες που αναλογούν στον αθλητισμό έχουν κατανεμηθεί σωστά ώστε σήμερα να κινδυνεύει με κλείσιμο το κολυμβητήριο από την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης βάζοντας «ταφόπλακα» στο Χανιώτικο Ναυταθλητισμό. Αυτόν που αντιπροσωπεύει ο Ν.Ο.Χ., ένας από τους μακροβιότερους Ομίλους της Ελλάδας (80 χρόνια) και από τους μεγαλύτερους από πλευράς δυναμικού και επιδόσεων.
Εύλογα διερωτώμεθα εάν ο Υπουργός Αθλητισμού κύριος Ιωαννίδης ως υπεύθυνος για τη λήξη τέτοιας οδυνηρής απόφασης έλαβε υπόψη του τι σημαίνει Χανιώτικος Ναυταθλητισμός. Ας μου επιτραπεί να το υπενθυμίσω, αφού τον εβίωσα σε όλη του την διάσταση ως πρώην πρόεδρος επί 20ετία και εξακολουθώ να τον βιώνω και σήμερα:
α. Εκατοντάδες παιδιά του Ν.Ο.Χ. αθλούνται ετησίως στο κολυμβητήριο, εξ αυτών ένα μεγάλο ποσοστό συγκροτούν τις αγωνιστικές ομάδες των αθλημάτων Υδατοσφαίρισης (όλων των κατηγοριών όπως Ανδρών, Εφήβων κ.τ.λ., Γυναικών, Νεανίδων κ.τ.λ.), Κολύμβησης, Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Τεχνικής Κολύμβησης, με Πανελλήνιες διακρίσεις. Συγχρόνως αθλητές, αθλήτριες πλαισιώνουν αντίστοιχες Εθνικές Ομάδες με διακρίσεις σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.
β. Τα υπόλοιπα παιδιά ακολουθούν κάθε χρόνο καλοκαιρινά και χειμερινά προγράμματα εκμάθησης στο κολυμβητήριο. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το τμήμα Ειδικής Άθλησης του Ν.Ο.Χ. για παιδιά με ειδικές ανάγκες που βρίσκουν χαρά ζωής στο νερό, συμμετέχουν σε αγώνες και έτσι τα γνωρίζει η κοινωνία ώστε αργότερα να είναι έτοιμη να τα περιβάλει στους κόλπους της. Αρκετά από αυτά τα παιδιά διακρίθηκαν στους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics.
γ. Οι εκατοντάδες αυτές οικογένειες των αθλούμενων στο κολυμβητήριο είναι ανάστατες αφού αγωνιούν για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα, παρά τις στερήσεις που υφίστανται υπό τις δραματικές συνθήκες της οικονομικής κρίσης, θυσιάζουν την οικονομική εισφορά που καταβάλουν για να μπορέσει ο Ν.Ο.Χ. να εξασφαλίσει την άθλησή τους καλύπτοντας έξοδα προπονητών και συναφών λειτουργικών αναγκών. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το πρόβλημα που δημιουργείται δεν είναι μόνο καθαρά αθλητικό (επιδόσεις) αλλά κυρίως κοινωνικό. Αυτό το εκφράζει με δραματικό τόνο το ψήφισμα συλλόγων γονέων όλων των αθλημάτων του Ν.Ο.Χ. που δημοσιεύτηκε όπου μεταξύ άλλων αναφέρει «…απευθύνομε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους και αυτούς που οι αξίες για το \”παιδί\” και τον \”αθλητισμό\” μένουν άσβεστες…».
Έτσι και εμείς απευθύνουμε έκκληση με όλη τη δύναμη της ψυχής μας προς:
α. Τον Δήμαρχο Χανιών ο οποίος εμπράκτως έχει εκδηλώσει κατ’ επανάληψη την υποστήριξή του με οικονομική συνδρομή, να το πράξει και σήμερα στο μέτρο του δυνατού.
β. Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων όπως, κατά τη προσεχή προγραμματισμένη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας οικονομικά και εξασφαλίζοντας μια κοινή στρατηγική ώστε και ο κάθε φορέας να συνεισφέρει το μέγιστο δυνατόν. Ελπίζουμε στην αποτελεσματικότητα των ενεργειών του και την ελπίδα αυτή βασίζουμε στις ευαισθησίες που έχει επιδείξει για το καλό του τόπου μας.
γ. Τους Χανιώτες Βουλευτές οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το έργο του Ν.Ο.Χ. και την Ναυταθλητική δραστηριότητα του τόπου, όπως τοποθετηθούν θετικά κατά τη προσεχή σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη, αφού προηγουμένως ενημερωθούν επί των αποφάσεων του Δ.Σ. του Ν.Ο. Χανίων. Μία τέτοια ουσιαστική και συνεχή επαφή με το Δ.Σ. κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής.
δ. Τον Υπουργό Αθλητισμού όπως, ως δέκτης σχετικών εισηγήσεων από τους παραπάνω υπεύθυνους αλλά και τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες (όπως π.χ. της ΚΟΕ που ήδη έχει δημοσιευθεί) επιδείξει το ανάλογο ενδιαφέρον και λάβει θετικές αποφάσεις.
ε. Τέλος προς όλους τους συμπατριώτες μας όπως ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του και με τον δικό του τρόπο, συμβάλει στην διατήρηση σε λειτουργία του κολυμβητηρίου ώστε να αποφευχθεί ο αφανισμός του Χανιώτικου Ναυταθλητισμού.     
Είμεθα βέβαιοι ότι κάθε θετική συμβολή των υπευθύνων θα εκτιμηθεί δεόντως από ολόκληρη τη Χανιώτικη Κοινωνία, αφού το πρόβλημα είναι κυρίως κοινωνικό με όλες τις επακόλουθες κοινωνικές επιπτώσεις.
 
Αντιναύαρχος ε.α. κ. Μανιουδάκης Κων/νος Π.Ν.
Επίτιμος Πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook