Πανικός ξέσπασε στη \”Madrid Arena\” όπου διεξήχθη μεγάλο Halloween πάρτι με τη συμμετοχή 10.000 ατόμων.

Όπως ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης αξιωματούχοι της ισπανικής Αστυνομίας, τρεις κοπέλες έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν εξ αιτίας του πανικού που προκλήθηκε στο κλειστό χώρο.

Ο πανικός του πλήθους που κατέληξε στο ποδοπάτημα στο πάρτι με ηλεκτρονική μουσική στην Madrid Arena ξεκίνησε από την πτώση βεγγαλικών στην αρένα του σταδίου, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετά άτομα επίσης ποδοπατήθηκαν με συνέπεια να τραυματιστούν σοβαρά. Δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser ότι το πλήθος ποδοπατήθηκε συνωστιζόμενο στη μοναδική ανοικτή έξοδο του χώρου, αφού οι υπόλοιπες ήταν κλειδωμένες.

Ο συναγερμός σήμανε στις 04.30 (τοπική ώρα) με τηλεφωνήματα που έκαναν λόγο για ποδοπάτημα στην Madrid Arena, στάδιο το οποίο είχε μετατραπεί σε χώρο για πάρτι και είναι χωρητικότητας χιλιάδων ατόμων.

Η αστυνομία κατόρθωσε να εκκενώσει το στάδιο στις 07.00 και άρχισε έρευνα. \”Συγκεντρώνουμε μαρτυρίες\”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, ενώ συμπλήρωσε ότι τα θύματα είναι γυναίκες με χρονολογίες γεννήσεως ανάμεσα στο 1987 και το 1994.

Το περιστατικό θυμίζει έντονα την κίνηση πανικού του πλήθους στο μουσικό φεστιβάλ Love Parade στη Γερμανία τον Ιούλιο 2010 που προκάλεσε τον θάνατο 19 ανθρώπων.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook