Από τα 80.000 ακίνητα του Δημοσίου έχουν εντοπιστεί περί τα 600 ακίνητα που έχουν, εκ πρώτης όψεως, δυνατότητες αξιοποίησης και από αυτά το ένα τρίτο είναι για την ώρα κατάλληλο προς αξιοποίηση, όπως επισημάνθηκε στο Συνέδριο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας Prodexpo 2012.

Μιλώντας στο Συνέδριο ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών Αβραάμ Γουνάρης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ολοκληρώνεται εντός του έτους η καταγραφή όλων των ακινήτων του Δημοσίου στο μητρώο ακινήτων που έχει δημιουργηθεί και έχουν ήδη συμπεριληφθεί πάνω από 80.000 ακίνητα.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Ανδρέας Ταπραντζής ανέφερε ότι κάθε ένα ευρώ επένδυση στα ακίνητα συνεισφέρει κατά επτά ευρώ επένδυση την οικονομία, καθώς έχει θετικές επιδράσεις σε πολλούς σημαντικούς κλάδους της οικονομίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Γρηγόρης Δούνης επισήμανε ότι χιλιάδες από τα ακίνητα του Δημοσίου δεν είναι αξιοποιήσιμα καθώς είτε δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί, είτε είναι καταπατημένα, περιβαλλοντικά δεσμευμένα, κατεχόμενα είτε έχουν παραχωρηθεί σε ΟΤΑ κλπ.
Ο κ.Δούνης ανέφερε ότι τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί δέσμη τουριστικών ακινήτων προς αξιοποίηση.

Μιλώντας στο Συνέδριο ο γενικός διευθυντής real estate του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας Αριστοτέλης Καρυτινός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και αυτός στις ιστορικές παθογένειες των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου. Καταπατήσεις, παραχωρήσεις και χαρακτηρισμοί, συνθέτουν την παθογένεια των ακινήτων του Δημοσίου που αποτελούν αντικίνητρα για την αξιοποίηση τους, είπε ο κ. Καρυτινός.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς real estate Γεώργιος Παπαϊωάννου, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πλήρης αξιοποίηση του Ελληνικού την χρονική περίοδο 2015-2023 μπορεί να συμβάλει στην μείωση της ανεργίας κατά 12 μονάδες και στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 6,1 δισ. ευρώ.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook