Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε την Τετάρτη η ευρύτερη περιοχή γύρω από την Αχαρνών και την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, μετά από αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε σε βάρος καταστηματάρχη της περιοχής.

Αφορμή στάθηκε η επίθεση με μαχαίρι σε ιδιοκτήτη κουρείου στην οδό Μιχαήλ Βόδα, με δράστη αλλοδαπό και κίνητρο τη ληστεία.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περιοίκων, επρόκειτο για έναν Αφρικανό αγνώστων λοιπών στοιχείων ο οποίο πήγε στο μαγαζί του 40χρονου και τον τραυμάτισε με μαχαίρι στο λαιμό και στο θώρακα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Μετά το επεισόδιο, διοργανώθηκε στην περιοχή συγκέντρωση από περίπου 150 άτομα, με τη συμμετοχή μελών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων σύμφωνα με μαρτυρίες και βουλευτές της οργάνωσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής τους. Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία ώς το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά δεν τους επετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο.

Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία προκλήθηκαν φθορές σε δύο καταστήματα αλλοδαπών που λειτουργούν στην περιοχή, ενώ δεν έγινε καμία προσαγωγή ή σύλληψη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook