Ημιαυτόνομα χαρακτηριστικά θα διαθέτει το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Αυτή είναι τουλάχιστον, η άποψη της Toyota που δείχνει με το iiMo concept.

Το πρωτότυπο όχημα παρουσιάστηκε τον προηγούμενο χρόνο με την ονομασία «Fun-Vii». Στη συνέχεια, η Toyota τού άλλαξε όνομα και το παρουσίασε στην έκθεση του Σάο Πάολο δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Toyota iiMo Concept, όπως ονομάζεται πλέον, προσφέρει σημαντικές δυνατότητες παραμετροποίησης.

Δεν είναι βαμμένο σε κάποια απόχρωση, αλλά αντίθετα τόσο το εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό του οχήματος είναι «καλυμμένο» με ένα είδος οθόνης LED. Αυτή δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη, όχι μόνο να αλλάζει το χρώμα του οχήματος, αλλά επιπρόσθετα να προβάλλει φωτογραφίες ή ακόμη και βίντεο στο αμάξωμα αλλά και σε μεγάλο μέρος της επιφάνειας στο εσωτερικό!Επιπλέον, προσφέρει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, βασιζόμενο στο ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης. Το τελευταίο προβάλλει έναν ολογραφικό οδηγό, αντί για τη συνηθισμένη φωνή που δίνει εντολές κατεύθυνσης.

Από τεχνολογικής σκοπιάς, διαθέτει σύστημα ασύρματης φόρτισης (!) και μια πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Όπως φαίνεται, για τους Ιάπωνες το μέλλον στην αυτοκίνηση είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό!Δείτε βίντεο με το Toyota iiMo Concept…newsbeast.gr