Σε κινητοποίηση στην είσοδο της Εφορίας Χανίων επι της οδού Τζανακάκη, στις 11 το πρωί της Δευτέρας 5/11, καλεί τους κτηνοτρόφους, ο σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν.Χανίων.

Στην σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής :

\”Συνάδελφοι,
Βγαίνουμε μαζικά , συντονισμένα στους δρόμους στις 5 Νοέμβρη, σε πανελλαδικό συντονισμό. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Ακόμη και τώρα που η κτηνοτροφία καταρρέει , τα λιπάσματα και ενέργεια ανέβηκαν πάνω από 13% και οι εισαγωγές ζωοκομικών είναι δις. ευρώ μας κοροϊδεύουν, μας εμπαίζουν!

Σε χιλιάδες κτηνοτρόφους κουτσούρεψαν δραστικά ή δεν έδωσαν καθόλου την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης που δικαιούμαστε και πολυδιαφήμιζαν οι κυβερνώντες, ότι θα μας «ανακουφίσουν». Οι εχθροί με την «προβιά του φίλου» έρχονται για να μας φέρουν νέες αυξήσεις-χαράτσια στην ενέργεια, ΟΓΑ, φορολογία χωραφιών, με μειώσεις στις συντάξεις ΟΓΑ, επιστροφές ΦΠΑ κ.α. Άγρια τα μέτρα τους και αγριότερη η πολιτική τους! Οι φτωχομεσαίοι κτηνοτρόφοι βιώνουμε τη βάρβαρη, αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική Ε.Ε και κυβέρνησης. Γιατί στηρίζουν κέρδη και προνόμια των καρτέλ στο γάλα, στις ζωοτροφές, τις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ συρρικνώνοντας παραπέρα το εισόδημα των κτηνοτρόφων.

Αυτή η πολιτική στοχεύει ξεκάθαρα στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών κτηνοτρόφων, στη συγκέντρωση και της κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις. Η εχθρική αυτή πολιτική απέναντι στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους θα επιδεινωθεί παραπέρα από τις συνέπειες , τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βαθαίνει καθημερινά και σε συνδυασμό με την νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα επιταχύνει το μαζικό ξεκλήρισμα των κτηνοτρόφων, για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και να μην πληρώσουν τίποτα για την κρίση .

Σήμερα οι κτηνοτρόφοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η Ε.Ε, οι Ελληνικές κυβερνήσεις, καθώς και η σημερινή συγκυβέρνηση. Τις μεγάλες επιχειρήσεις στηρίζουν και ενισχύουν, μέσα από την χρεοκοπία των κτηνοτρόφων και των άλλων λαϊκών νοικοκυριών. Αυτή η πολιτική οδήγησε στη διάλυση της ΑΤΕ και το ξεπούλημά της που θα έχει δραματικές συνέπειες για τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Και ας μην κοροϊδεύουν και εξαπατούν όλοι αυτοί που έβαλαν πλάτη για το ξεπούλημα και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί στην Εφορία Χανίων και ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια της συμμετοχής μαζί με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενάντια στα νέα μέτρα που μας εξοντώνουν. Η ανάπτυξη της καθημερινής πάλης μας θα βάλει φραγμό στα χειρότερα.

Στη διαμόρφωση αυτών των προϋποθέσεων άμεσα διεκδικούμε:

• Να δοθεί εξ ολοκλήρου η ενιαία ενίσχυση που δικαιούμαστε χωρίς καμιά περικοπή.

• ΟΧΙ στα νέα μέτρα εξόντωσης (Αύξηση εισφορών ΟΓΑ, ενέργεια, φορολογία χωραφιών, μείωση συντάξεων κ.ά)

• Επιδότηση άμεσα των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για την αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής, με κατάργηση του Φ.Π.Α στα αγροτικά εφόδια , (μηχανήματα, ζωοτροφές, ενέργεια κ.ά) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής .

• Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία ως 300.000 ευρώ με διαγραφή των τόκων για του κτηνοτρόφους – πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.

• Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, με προστασία της εγχώριας παραγωγής από εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.

• Οριοθέτηση των βοσκοτόπων και αναβάθμιση των χορτολιβαδικών εκτάσεων. Δημιουργία συγχρόνων κρατικών δημοτικών συνεταιριστικών σφαγείων και δωρεάν επέκταση του δικτύου υποδομής για να έχουν ηλεκτροδότηση σταβλικές εγκαταστάσεις.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook