Μόλις τέσσερα 24ωρα έχουν περάσει από το σαρωτικό χτύπημα του τυφώνα «Φρανκενστάιν Σάντι» και οι πολιτείες της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ και ο Καναδάς γλείφουν τις πληγές τους και μετρούν τους νεκρούς τους, ο αριθμός των οποίων όλο και ανεβαίνει φτάνοντας τους τουλάχιστον 93.

\"Σύμφωνα

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι το κόστος των καταστροφών που προκάλεσε η «Σάντι» μπορεί να ξεπεράσει τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το ποσό αναμένεται να αυξηθεί καθώς το μέγεθος της καταστροφής γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτό καθώς οι μέρες περνούν.

Από τα 8,5 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις που έμειναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας των πλημμυρών και των ζημιών στα δίκτυα ηλεκτροδότησης τα δύο πρώτα 24ωρα της καταστροφής, προβλήματα αντιμετωπίζουν πλέον 4,7 εκατομμύρια καταναλωτές, ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το διάστημα που χρειάζεται για να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.

\"Κάτοικος

Στη Νέα Υόρκη, που οι Αρχές συνεχίζουν να ανακαλύπτουν πτώματα μέσα στα ερείπια που άφησε πίσω της η «Σάντι», παρότι το μετρό άρχισε να εκτελεί κάποια περιορισμένα δρομολόγια, έχει ξεκινήσει ο αγώνας για το πετρέλαιο με τους Νεοϋορκέζους να δημιουργούν τεράστιες ουρές σε όποια καταστήματα διαθέτουν πετρέλαιο και βενζίνη, αφού πάρα πολλά πρατήρια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εξαιτίας σημαντικών ζημιών.
\"Περιοχές

Το λιμάνι της Νέας Υόρκης από το οποίο εισάγεται το ένα πέμπτο των καυσίμων της πόλης παραμένει ακόμη κλειστό, οι σταθμοί μεταφόρτωσης χωρίς ρεύμα και ο κεντρικός αγωγός πετρελαίου που φέρνει πετρέλαιο από τον Κόλπο του Μεξικού σε ολόκληρη την Ανατολική Ακτή ήταν μέχρι αργά χθες το βράδυ εκτός λειτουργίας.

\"Φωτογραφίες

Τα αεροδρόμια αναμενόταν να ξεκινήσουν να λειτουργούν χθες, αλλά όχι πλήρως.

Ζημιές σε κτίρια του ΟΗΕ

Σημαντικές θεωρούνται και οι ζημιές στα κτίρια του ΟΗΕ με αποτέλεσμα συνεδρίαση με θέμα τη κατάσταση στη Σομαλία να γίνει σε άλλο κτίριο.

Παράλληλα στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου πολλές πόλεις πλημμύρισαν, τα φανάρια δεν λειτουργούσαν χθες, ενώ στην πόλη Τζέρσεϊ, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών και αυτοκινήτων από τις 7 το πρωί χθες μέχρι τις 7 το απόγευμα.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook