«Χαλάρωση» του φορολογικού ποινολογίου σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη προκειμένου να αποφευχθούν οι υπερβολικές ποινές» που οδηγούν σε μη καταβολή προστίμων αλλά και να μην φθάνουν σε «δυσθεώρητα ύψη» οι προσαυξήσεις.

Ειδικόετρα, ο κ. Μαυραγάνης απαντώντας στην Βουλή σε ερώτημα του κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη (ΔΗΜΑΡ) είπε ότι εντός του Νοεμβρίου «θα φέρουμε νέο κώδικα φορολογίας που θα στοχεύει στην απλοποίηση του συστήματος και τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού σε ότι αφορά τα εισοδήματα. Θα υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο ποινολόγιο ώστε να μην φτάνουμε στην επιβολή υπερβολικών ποινών που είναι αδύνατο να καταβληθούν και έχει αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται οι  ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στόχος επίσης είναι να αλλάξει η ποινή στο φορολογικό δίκαιο και στο σύστημα προσαύξησης ώστε να μην φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη».

Πέραν αυτών ο υφυπουργός τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις συμβιβασμού και πως «για την θεραπεία του προβλήματος ετοιμάσαμε διάταξη που θα περιληφθεί σε επόμενο ν/σ. Με την διάταξη θα αυξήσουμε τις Επιτροπές για να υπάρξει αποτέλεσμα στην επεξεργασία περισσότερων υποθέσεων ώστε να ξεμπλοκάρει γιατί σήμερα είναι μόνο μία επιτροπή».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook