Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη τον ηθοποιό Φρέντι Σταρ στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει με αφορμή την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών από τον πρώην παρουσιαστή του BBC Τζίμι Σάβιλ.

Η αστυνομία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συνελήφθη ένας 69χρονος για τον οποίο εκφράζονται υπόνοιες ότι εμπλέκεται σε σεξουαλικά αδικήματα.

Αν και δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του υπόπτου, τα τηλεοπτικά κανάλια Sky News και ITV News μετέδωσαν ότι πρόκειται για τον Σταρ. Ο ηθοποιός είχε προθυμοποιηθεί πρόσφατα να καταθέσει στην αστυνομία για την υπόθεση.

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον Σάβιλ έχει προκαλέσει κρίση στο BBC το οποίο κατηγορήθηκε ότι συγκάλυψε την υπόθεση.

Ο Σάβιλ, ο οποίος πέθανε πέρσι, ήταν γνωστός για το εκκεντρικό στυλ του και τη φιλανθρωπική δράση του, όμως η αστυνομία τον χαρακτηρίζει τώρα ως έναν από τους χειρότερους εγκληματίες καθώς εκατοντάδες από τα θύματά του αρχίζουν να αποκαλύπτουν τη δράση του.


news247.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook