Την υποστήριξη των βουλευτών του Νομού Χανίων, της πρότασης την οποία έχει υποβάλλει ο Δήμος Χανίων για την απαλλαγή, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των Σχολικών Μονάδων απ\’ την καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ζητά ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 90785/2-11-2012 επιστολή του προς τον Υφυπουργό κ. Μ. Βολουδάκη, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Χ. Μαρκογιαννάκη και τους κ. κ. Κ. Βιρβιδάκη και Γ. Σταθάκη, ο κ. Σκουλάκης, επισημαίνει ότι «μέσα στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω των συνεχών μειώσεων της κρατικής χρηματοδότησης των Δήμων, νέα σοβαρά προβλήματα προκαλεί η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της απόφασης της Κυβέρνησης για εξίσωση του φόρου με αυτή του πετρελαίου κίνησης».

Όπως γνωρίζετε – τονίζει ο κ. Δήμαρχος – «στους Δήμους όλης της χώρας έχει μεταφερθεί η πλήρης οικονομική ευθύνη και διαχείριση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων όπως π.χ. η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Με την επιβολή της αυξημένης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, πολλοί Δήμοι ανά τη χώρα δεν θα μπορέσουν το φετινό χειμώνα να προσφέρουν στους μαθητές το στοιχειώδες, τη θέρμανση στις σχολικές αίθουσες εξαιτίας της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων η οποία είναι μειωμένη κατά τη φετινή χρονιά κατά 60% περίπου σε σχέση με πέρυσι».

Ο κ. Σκουλάκης, γνωστοποιεί στους βουλευτές του Ν. Χανίων ότι ήδη έχει ενημερώσει με σχετική επιστολή – την οποία άλλωστε και επισυνάπτει – τους εμπλεκόμενους Υπουργούς Οικονομικών, Παιδείας και Εσωτερικών για το τεράστιο αυτό πρόβλημα που απασχολεί χιλιάδες μαθητές και γονείς τόσο στα Χανιά όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Καταλήγοντας, τους ζητά να υποστηρίξουν ενεργά – μέσω του θεσμικού τους ρόλου – την εν λόγω πρόταση του Δήμου Χανίων, «προκειμένου οι Σχολικές Επιτροπές των Δήμων να μπορέσουν να καλύψουν τουλάχιστον τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook