Ένα μικρό και συμπαγές SUV, βασισμένο στην πλατφόρμα του up!, παρουσίασε η VW στην έκθεση αυτοκινήτου του Σάο Πάολο, δίνοντας μια γερή πρόγευση για τα μελλοντικά της σχέδια.

Το πρωτότυπο Taigun (το όνομα του οποίου προφανώς προέρχεται από τον αναγραμματισμό του Tiguan), είναι ένα εντυπωσιακό προσθιοκίνητο -σε πρώτη φάση- SUV, το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν προορίζεται μόνο για την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Οι διαστάσεις του Taigun (μήκος 3.859 mm, πλάτος 1.728 mm και ύψος 1.570 mm) επιβεβαιώνουν ότι είναι ένα αυτοκίνητο compact, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι διογκωμένοι θόλοι με τα ελαστικά 17 ιντσών και το εκτός δρόμου bodykit με τα προστατευτικά τμήματα. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 280 λίτρα και ανέρχεται στα 987, με την αναδίπλωση των καθισμάτων.

Από το up! δανείζεται και τον κινητήρα του, καθώς εξοπλίζεται με μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τρικύλινδρου TSI κινητήρα του 1,0 λίτρου. Πρόκειται για μια υπερτροφοδοτούμενη και άμεσου ψεκασμού εκδοχή η οποία αποδίδει 110 ίππους και 175 Nm ροπής και η οποία, στο άμεσο μέλλον, θα εξοπλίζει και την έκδοση GT του up!. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, η κατανάλωση καυσίμου ανέρχεται σε 4,5 λίτρα/100 χλμ. ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 110 γρ./χλμ.

Εντύπωση προκαλούν και οι επιδόσεις του μικρού -βάρους μόλις 985 κιλών- γερμανικού SUV, το οποίο επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ανέρχεται στα 186 χλμ./ώρα. Για την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί πιθανή πρόθεση της VW, να παρουσιάσει τετρακίνητη έκδοση του Taigun, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται, όταν το μοντέλο περάσει στην παραγωγή, προκειμένου να είναι πραγματικά ανταγωνιστικό.
autotriti.gr