Άλλα δύο άτομα προφυλακίστηκαν την Παρασκευή, μετά την απολογία τους στον ειδικό ανακριτή, για τη μη απόδοση στο Δημόσιο ποσών από την εμπορία ρεύματος σε καταναλωτές.

Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον Αριστείδη Φλώρο, εκ των υπευθύνων της Energa, για την υπόθεση των ποσών που η εταιρία, όπως και η Hellas Power, φέρεται να παρακράτησε για την εμπορία ρεύματος σε καταναλωτές, ζημιώνοντας το Δημόσιο συνολικά με ποσό που προσδιορίζεται με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι ο τρίτος κατηγορούμενος που οδηγείται στην φυλακή για τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα προφυλακίστηκε ο πρόεδρος της ENERGA Aχιλλέας Φλώρος και την Πέμπτη κρίθηκε προφυλακιστέος για την ίδια υπόθεση ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Σμυρλιάδης.

Οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών Energa και Hellas Power συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ανακριτής κ. Γεωργουλέας, ύστερα από συμπληρωματικές ποινικές διώξεις, που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για την υπόθεση, το Δημόσιο έχει ζημιωθεί με ποσό που αρχικά προσδιορίζεται σε 200 εκατ. ευρώ, καθώς οι εταιρίες εισέπρατταν από τους πελάτες τους τέλη και φόρους, ποσά όμως που δεν απέδιδαν στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η ανακριτική και εισαγγελική έρευνα έχει στη διάθεσή της στοιχεία λογαριασμών και εταιριών, που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook