Το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγόρευσε τον Ομότιμο Καθηγητή Christian de Montlibert, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012, στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, στο Ηράκλειο.

Ο Christian De Montlibert είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο March Bloch στο Στρασβούργο, μέλος του CRESS (Κέντρο Ερευνών και Μελετών στις Κοινωνικές Επιστήμες), Διευθυντής του περιοδικού Regards Sociologiques και Πρόεδρος της Association des Amis d’ Abdelmalek Sayad (Ένωση Φίλων του Abdelmalek Sayad).

Στην σεμνή τελετή παραβρέθηκαν εκ μέρους του Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου ο Πάτερ Χαράλαμπος Καμηλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γεώργιος Γεωργαλής, υπεύθυνος εκπαιδευτικών θεμάτων, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού κ. Κωνσταντίνος Τζανάκης, η Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Αικατερίνη Κόπακα, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών κ. Σκεύος Παπαϊωάννου, Καθηγητές του Ιδρύματος, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Το έργο και την προσφορά του κ. Μιχαηλίδη παρουσίασε ο Καθηγητής κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος έδωσε διάλεξη με τίτλο: ««La Sociologie ou le dérangement permanent ».

Η αναγόρευση του τιμωμένου πραγματοποιήθηκε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Ευριπίδη Γ. Στεφάνου και έλαβε το ασημένιο μετάλλιο του Ιδρύματος με συγκίνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook