Την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους παραχώρησε την Πέμπτη ο προπονητής του Πλατανιά, Τίμος Καβακάς, μιλώντας για το κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο, το οποίο θα γίνει το Σάββατο 26 Μαρτίου στο Μάλεμε. Ο νεαρός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μίλησε ακόμα για την ψυχολογία των παικτών του ενώ προανήγγειλε και αλλαγές στο βασικό σχήμα.


Η συνέντευξη τύπου:

Ακολουθεί για τον Πλατανιά ο αγώνας με τον Παναιγιάλειο, ο οποίος εμπεριέχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

 
«Πράγματι, παίζουμε το Σάββατο ένα παιχνίδι το οποίο για εμάς θα έλεγα πως είναι το πιο σημαντικό της χρονιάς. Είναι ένα παιχνίδι από το οποίο θέλουμε μόνο τη νίκη για να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο στόχο, που δεν είναι άλλος από το να πλασαριστούμε στην τριάδα και να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο στα play off. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, καταλαβαίνετε, ότι για μας θα είναι αρνητικό και θα μας βάλει πλέον σε μια άλλη διαδικασία.


Πιστεύετε ότι τα προβλήματα εσωτερικής κυρίως φύσεως που αντιμετωπίζει ο Παναιγιάλειος θα παίξουν ρόλο στο παιχνίδι;

Νομίζω ότι το πάθημα θα πρέπει να μας γίνει μάθημα κάποια στιγμή γιατί τις ομάδες που έχουμε αντιμετωπίσει και έχουν προβλήματα, αυτές οι ομάδες κατάφεραν να μας κόψουν βαθμούς. Δε μας ξεγελάει ότι παρουσιάζεται μια ομάδα αυτή τη στιγμή που θεωρητικά θα έλεγα, γιατί πρακτικά δεν το έχουμε δει ακόμη, έχει προβλήματα. Για μας το παιχνίδι αυτό είναι σημαντικότατο. Θα πρέπει να το δούμε κάτω από άλλο πρίσμα. Θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, προσήλωση, πειθαρχία, στοιχεία τα οποία έλειπαν στα 2 προηγούμενα παιχνίδια, γι’ αυτό και είχαμε κακή εικόνα σαν ομάδα».

 

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πλατανιάς έχει χάσει βαθμούς στα τελευταία 3 παιχνίδια ουσιαστικά; Πώς δικαιολογείτε αυτό το σερί των άσχημων αποτελεσμάτων που έχει κάνει η ομάδα σας;

 

«Νομίζω ότι με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Βύζαντα όπου η ομάδα έπαιξε και προσπάθησε, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και από καθαρά θέμα τύχης δε μπόρεσε να σκοράρει, στα δύο επόμενα παιχνίδια είχαμε πολύ κακή εικόνα. Δεν είχαμε συγκέντρωση, δεν παίξαμε γρήγορα, δεν ήμασταν αποφασισμένοι και δεν είχαμε το απαιτούμενο πάθος. Ήταν στοιχεία τα οποία μας έλειπαν σαν ομάδα και ευελπιστώ οι ποδοσφαιριστές μου να έχουν καταλάβει τη σημασία του σαββατιάτικου παιχνιδιού και να δείξουν μια άλλη εικόνα».

 

Η ομάδα διέρχεται τελικά περίοδο κρίσης;

 

«Απ’ ό,τι δείχνει από τα δύο παιχνίδια, νομίζω πως ναι».

 

 Κι αυτό πώς το διαχειρίζεται ο προπονητής; Και γενικώς το ποδοσφαιρικό τμήμα;

 

«Κοιτάξτε, το πρώτο πράγμα που κοιτάξαμε να κάνουμε μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που είχαμε, ήταν να μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές μας. Δε μπορούμε να διαγράψουμε όλη αυτή την καλή πορεία που έχουν κάνει, αλλά δε μπορούμε να σταθούμε και σε αυτή την καλή πορεία που έχουμε κάνει, γιατί στο σημείο που έχουμε φτάσει θα έλεγα ότι δε μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι μονόδρομος και όταν λέω είναι μονόδρομος εννοώ η ομάδα να πάει στα μπαράζ και να διεκδικήσει την άνοδο. Νομίζω ότι αυτό που θα πρέπει να κάνουμε και κάναμε, είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να έχουμε ηρεμία στα αποδυτήρια, πράγμα το οποίο το έχουμε καταφέρει και να καταλάβουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, γιατί από τα πόδια τους εξαρτάται η πορεία της ομάδας όπως και το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα,  να είναι ήρεμοι και ν’ αντέξουν από εδώ και πέρα την πίεση των παιχνιδιών. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι μόνο αγωνιστικό, είναι και ψυχολογικό το θέμα. Για ν’ ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια από εδώ και πέρα πρέπει να έχουμε πολύ καλή ψυχολογία».

 

Όλα αυτά αφορούν ίσως το θεωρητικό κομμάτι. Το πρακτικό θα περιλαμβάνει ίσως αλλαγές στο βασικό σχήμα;

 

«Ναι, θα έλεγα ότι και αυτός είναι ένας τρόπος που έχουμε σκεφτεί. Βέβαια δεν θα ‘θελα να πω αυτή τη στιγμή πιο πολλά πράγματα αλλά το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και σε παιδιά τα οποία πιστεύουμε, και γι’ αυτό είναι και στην ομάδα, ν’ αποδείξουν ότι κακώς δεν έπαιζαν μέχρι σήμερα, ν’ αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά. Πρέπει ν’ αποδείξουν ότι δίκαια έμειναν στην ομάδα, δίκαια ο προπονητής υπολογίζει σ’ αυτούς και γιατί όχι μέσα από την καλή πορεία της ομάδας και την καλή τους εικόνα στα εναπομείναντα παιχνίδια, να το εισπράξουν προς όφελός τους. Είτε για το συμβόλαιό τους είτε κάνοντας μια καλή μεταγραφή, ν’ ανέβει η ομάδα στη Β’ Εθνική. Όλα αυτά συντελούν στο να έχουν καλή εικόνα. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν θέλει να παίζει χωρίς να υπάρχει κίνητρο και για εμάς, εάν δεν κερδίσουμε το Σάββατο, νομίζω ότι και η διοίκηση θα πρέπει να προγραμματίσει τη νέα χρονιά, το τι σκέφτεται να κάνει. Είναι λογικό. Θα μείνουμε εκτός τριάδας σε περίπτωση που δεν κερδίσουμε το Σάββατο και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να έχουμε καλή εικόνα. Εάν κερδίσουμε θα μπούμε με περισσότερο πάθος,  με περισσότερη διάθεση και θα πλασαριστούμε και πάλι στην πρώτη τριάδα. Είναι ένα παιχνίδι με πολύ υψηλό κίνητρο».

 

Με βάση τον σχεδιασμό που έχετε κάνει, διοίκηση και τεχνική ηγεσία, πόσοι βαθμοί θεωρείτε ότι χρειάζονται προκειμένου ο Πλατανιάς να βρίσκεται στο τέλος του πρωταθλήματος μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις;

 

«Κοιτάξτε, είχαμε κάνει μία συζήτηση πριν 1 μήνα αν δεν κάνω λάθος και είχαμε υπολογίσει, βάσει πορείας της ομάδας μας, ότι 59 με 60 βαθμοί θα ήταν αρκετοί για να είσαι στην τριάδα. Νομίζω ότι τώρα αυτή η συγκομιδή των βαθμών είναι δύσκολη για όλες τις ομάδες. Δε μπορούμε να κάνουμε προγνωστικά. Θα υπάρξουν απώλειες, όπως και υπάρχουν απώλειες. Όλες οι ομάδες έχουν απώλειες και νομίζω ότι και στα εναπομείναντα πάλι θα υπάρξουν οπότε δε μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το πόσους βαθμούς θα χρειαστούμε. Μπορεί να είναι 12, μπορεί να είναι 15. Δε μπορώ να πω με ακρίβεια».


Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή διαμορφωμένος ο βαθμολογικός πίνακας, θα μπορούσατε να εκτιμήσετε ποιες ομάδες έχουν προβάδισμα για τα μπαράζ;


«Κοιτάξτε, κάθε αγωνιστική υπάρχει αλλαγή στο σκεπτικό μας για το ποια ομάδα θα βγει πρώτη. Την περασμένη εβδομάδα λέγαμε ότι πρώτο φαβορί είναι η Ρόδος και είδατε ότι μετά από μία ήττα, λέμε ότι αυτή τη στιγμή φαβορί παρουσιάζεται η Παναχαϊκή. Σ’ ένα τυχόν άσχημο αποτέλεσμα της Παναχαϊκής, μπορεί να εμφανιστούν τα Ψαχνά που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη 2η θέση γιατί έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο, λογικά λέμε, αν και δεν υπάρχει λογική, στην 1η είναι. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ψυχολογικά και αγωνιστικά δείχνει η Παναχαϊκή, και μετά το πέρασμά της από τη Ρόδο, ότι φαντάζει ως πρώτο φαβορί για να αλλάξει κατηγορία. Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει η ομάδα της Ρόδου μετά το άσχημο αποτέλεσμα γιατί καταλαβαίνετε ότι μετά από τέτοια ήττα σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, παίζει σίγουρα ρόλο. Κι εμείς το έχουμε δει στη δική μας ομάδα μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Η διαχείριση που θα έχει η ομάδα από τους παράγοντες, τον προπονητή. Παίζουν πολλά ρόλο. Δε μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή κάποια ομάδα που με σιγουριά θα είναι στην τριάδα. Νομίζω ότι η Παναχαϊκή αυτή τη στιγμή φαντάζει σαν ένα φαβορί για ν’ αλλάξει κατηγορία είτε απευθείας είτε μέσω των μπαράζ γιατί έχει νομίζω και το καλύτερο πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook