Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank πρότεινε να δοθεί και νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας, Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ, αποσπάσματα των οποίων προδημοσιεύθηκαν σήμερα–παρότι η Γερμανία αποκλείει ως τώρα τη χρηματοδότηση των υπερχρεωμένων χωρών πέραν του συμφωνηθέντων.

Στο ερώτημα εάν η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο σχέδιο ευρωπαϊκής βοήθειας, ο Ντάβιντ Φόλκερτς-Λαντάου απάντησε: «Εάν επιθυμούμε να διατηρήσουμε το ευρώ υπό την παρούσα μορφή του, τότε η απάντηση είναι ναι. Οι αξιώσεις της Τρόικας έχουν φθάσει στα όρια του τι μπορεί να γίνει πολιτικά ανεκτό στην Ελλάδα».

«Το ακανθώδες ερώτημα είναι πλέον τι είδους μορφή θα πρέπει να λάβει αυτή η χρηματοδότηση: νέες πιστώσεις, ή ένα νέο κούρεμα, στο οποίο θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι δημόσιοι πιστωτές;», προσθέτει.

Εάν τα ευρωπαϊκά κράτη δεν θέλουν να ακούν το παραμικρό για μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους διότι αυτό θα ήταν συνώνυμο με άμεση απώλεια χρημάτων των ευρωπαίων φορολογούμενων, «τότε σύντομα θα είναι απαραίτητο να χορηγηθούν νέες πιστώσεις», κατά τον Φόλκερτς-Λαντάου.

κathimerini.gr από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook