Τέσσερις ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Σάντι από τις ανατολικές ΗΠΑ, η κατάσταση στη Νέα Υόρκη βελτιώνεται παρά τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την έλλειψη καυσίμων, όμως ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλουμπεργκ αποφάσισε τελικά να ματαιώσει τον Μαραθώνιο που είχε προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή.

Ο Μπούμπεργκ υποχώρησε στις πιέσεις συνεργατών του και δημοτικών συμβούλων που θεωρούν την διεξαγωγή του Μαραθωνίου προσβολή στα θύματα του κυκλώνα.

Τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι 41 στη Νέα Υόρκη.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο Μπλούμπεργκ θα ακολουθούσε το παράδειγμα του προκατόχου του Ρούντολφ Τζουλιάνι, ο οποίος επέμεινε στην διεξαγωγή του Μαραθωνίου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Όμως οι διαμαρτυρίες γίνονταν εντονότερες. \”Αυτοί που θέλουν να τρέξουν, ας έρθουν στο Κόνεϊ \’Αιλαντ να διανέμουν νερό και τρόφιμα\”, δήλωσε ο Ντομένικ Ρέκια, δημοτικός σύμβουλος.

\”Άνθρωποι πέθαναν, οικογένειες έμειναν άστεγες, ποιος νοιάζεται για τον Μαραθώνιο;\”, είπε ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικλ Γκριν που εκλέγεται στη Νεα Υόρκη.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook