Σοβαρά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων, καθώς μετά την πετυχημένη πορεία του και την αλματώδη αύξηση των μελών του, παρουσιάστηκαν θέματα \”συννενόησης\” και διαφωνίες ως προς την πορεία του.

Τουλάχιστον αυτά προκύπτουν απο τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, με κάποια μέλη να προχωρούν στην διοργάνωση νέου \”ανταλλακτικού παζαριού\” για την Κυριακή 4/11 και άλλα μέλη να γνωστοποιούν την ματαίωση των σχετικών δραστηριοτήτων κάνοντας σαφέστατα λόγο για διασπαστικά φαινόμενα.

\”Διασπαστικά φαινόμενα\”

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση που υπογράφουν δύο απο τα κεντρικά συντονιστικά μέλη του ΔΑΧ και η οποία εστάλει μέσω του επίσημου Δικτύου αναφέρει τα εξής :

\”Τους τελευταίους μήνες παρουσιάστηκαν έντονα φαινόμενα διάσπασης της κοινότητας από κάποια μέλη παραβαίνοντας τους κανόνες και τους όρους χρήσης, παρατηρήθηκαν δράσεις που υποσκάπτουν το δίκτυο και συκοφαντούν άλλα μέλη και διαχειριστές.

Για να προφυλαχθούν ο κόπος, η δουλειά και η προσφορά των μελών που προσφέρουν εθελοντικά στο ΔΑΧ και για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα απογοήτευσης και αποχώρησης, οι συντονιστές του δικτύου προχωρήσαμε σε κάποιες αποφάσεις, έως ότου ανασυνταχθούν νέες ομάδες διαχείρισης και για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε οργανωμένα, χωρίς να ενεργεί ο καθένας όπως θέλει.

Οι εξελίξεις τρέχουν, οι ανάγκες των 800 μελών και τις κοινωνίας μας έχουν αυξηθεί και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υπονόμευση της λειτουργίας του Δ.Α.Χ. από άτομα που για προσωπικό τους όφελος συκοφαντούν και υπονομεύουν την λειτουργία του δικτύου εις βάρος των υπολοίπων μελών. Έχουμε χρέος απέναντι στα μέλη και την κοινωνία να κρατήσουμε την συλλογικότητα ανοικτή σε όλους. Οι κανόνες, οι αρχές και οι αξίες του Δ.Α.Χ. μας ωθούν να απομονώσουμε και να εξαλείψουμε φαινόμενα διάσπασης συνεχίζοντας ενωμένοι την ομαλή λειτουργία.

Το Δ.Α.Χ. δεν ανήκει σε καμία κομματική παράταξη, παραμένει ανεξάρτητη συλλογικότητα και δημιουργήθηκε για όλο τον κόσμο και έτσι θα παραμείνει!
Η εικόνα του Δ.Α.Χ. δεν είναι αυτή που παρουσιάστηκε τους τελευταίους μήνες (συγκεκριμένα Ιούλιο εώς Οκτώβριο) και δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των μελών. Το Δ.Α.Χ χαρακτηρίζεται από ενότητα και συνεργασία, δίνοντας έτσι ελπίδα και χαρά σε όσους το αποτελούν.

Έως ότου ανασυσταθεί η νέα διαχειριστική ομάδα του Δ.Α.Χ. η οποία θα δημιουργήσει καλύτερες βάσεις για την συνέχεια της λειτουργίας, οργανωμένα και υπεύθυνα οι συναλλαγές των μελών συνεχίζονται ΜΟΝΟ διαδικτυακά. Οι δράσεις σταματούν προσωρινά και επανερχόμαστε πιο δυναμικά και πιο οργανωμένα θωρακίζοντας την ανταλλακτική οικονομία, με τις νέες ομάδες διαχείρισης όταν στελεχωθούν από όποιο μέλος επιθυμεί να συμμετέχει .

Το Δ.Α.Χ. είναι κατοχυρωμένο από την αρχή της λειτουργίας του από τους δημιουργούς του ( logo – όνομα, site κλπ) για την προστασία των μελών του και για την ανεξαρτησία του, προβλέποντας σε φαινόμενα «καπελώματος» και διάσπασης από «τρίτους», και δεν μπορεί κανένας να το εκμεταλλευτεί για ιδίους σκοπούς. Η κατοχύρωση του Δ.Α.Χ. δεν αποτελεί συνάθροιση ιεραρχίας ή «αρχηγών» της συλλογικότητας, αλλά προβλέπει σε σκοπούς προστασίας από «τρίτους» .

Παρακαλούμε σε εκδήλωση ενδιαφέροντος των μελών του Δ.Α.Χ. που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μετά από ανασύσταση νέων διαχειριστικών ομάδων, με νέα άτομα .
Χρειαζόμαστε ιδέες, ενδιαφέρον και συμμετοχές από υπεύθυνους ανθρώπους – μέλη, που πιστεύουν στην προσπάθεια που γίνεται για μια δίκαιη κοινωνία μέσα από το ανταλλακτικό εμπόριο. Με οδηγό τις αρχές-και τις αξίες του Δ.Α.Χ. που θέσαμε ως βάση τους προηγούμενους μήνες συμβάλλουμε εθελοντικά για την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Δ.Α.Χ. συζητώντας και ανοίγοντας και άλλο την ιδέα της ανταλλακτικής οικονομίας!

Η εναλλακτική ιδέα που προτείνουμε για επιβίωση, ποιότητα ζωής και κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από το ανταλλακτικό εμπόριο, χρειάζεται όλους τους ανθρώπους ενωμένους να συμβάλλουν με την προσφορά τους!\”

\”Κανονικά το Ανταλλακτικό Παζάρι\”

Απο την άλλη πλευρά, άλλα μέλη του Δικτύου Ανταλλαγών Χανίων με mail  καλούν στο νέο Ανταλλακτικό Παζάρι, την Κυριακή 4/11 και σε έκτακτη γενική συνέλευση αμέσως μετά !!!

\”Ενημερώνουμε ότι τη Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα, σύμφωνα με την ειλημμένη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΔΑΧ της 20ης Οκτωβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί κανονικά το καθιερωμένο 15νθήμερο παζάρι του ΔΑΧ στο 1ο ΕΠΑΛ στην οδό Κοραή δίπλα στο Στάδιο.

Αμέσως μετά το παζάρι στις 3:00μμ, συγκαλείται ¨Έκτακτη Γενική Συνέλευση, λόγω της σύγχυσης που έχει δημιουργηθεί και που αφορά τη συνέχιση λειτουργίας του Δικτύου μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook