Πρόταση για τη δημιουργία ενός φιλευρωπαϊκού κόμματος κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εξηγώντας ότι σε αυτό το κόμμα θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις για να βγει η Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega προέβλεψε μάλιστα ότι και η ΝΔ σε λίγο καιρό θα διαλυθεί, ενώ απαντώντας σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας είπε ότι σε ένα διαλυμένο κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ δεν θέτεις θέμα ηγεσίας.

Όσον αφορά στην ψήφιση των μέτρων στη Βουλή είπε ότι «δεν υπάρχει δίλημμα, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και αυτή είναι η τελευταία φορά που παίρνουμε μέτρα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε αναφερθεί στο θέμα της δημιουργίας νέων κομμάτων ένα 24ωρο νωρίτερα, μιλώντας στον Real Fm: «Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή δεν είναι να φτιάξουμε κάποια ΚΟΔΗΣΟ του 3%. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να δούμε με πιο τρόπο μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο που εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και μέσα από αυτό το μέτωπο όλοι μαζί να δώσουμε μια απάντηση στους πολίτες ότι η πολιτική μπορεί να λύσει το πρόβλημα της χώρας.»

Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερθεί και στα λάθη του ΠΑΣΟΚ: «Το πρώτο λάθος ήταν ότι ακολουθήσαμε τη λογική του μέσα έξω στην κυβέρνηση. Έπρεπε να μπούμε στην κυβέρνηση, να διακριθούμε και να έχουμε επιτυχίες, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στην ψήφο του λαού και στο νόημα της ψήφου της 17ης Ιουνίου.

» Το δεύτερο λάθος κατά τη γνώμη μου είναι ότι υπήρξαν κάποιες αστοχίες στη συνολική στάση μας απέναντι στην κρίση, δηλαδή μετά τις εκλογές. Θεωρώ ότι έπρεπε να είμαστε πιο τολμηροί.»

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook