Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης» , θα παρουσιάσει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου (δίπλα στα Κ.Τ.Ε.Λ. στο λιμάνι) και ώρα 21:00, τη θεατρική παράσταση «της Κακομοίρας» ή «Ο Μπακαλόγατος» όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι.

\”Ο Μπακαλόγατος\” και η παρέα του μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, έχει προγραμματίσει ως επόμενο, και τελευταίο, σταθμό στις παραστάσεις του, τον θεατρικό σταθμό Ηρακλείου.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο γνωστό κινηματογραφικό έργο του Ντίνου Κατσουρίδη (1963) και η διασκευή είναι των Χρ. και Γ. Γιανακόπουλου, και η σκηνοθεσία του Μανόλη Ζερβάκη. Μια παράσταση με πολύ γέλιο, με έξυπνες ατάκες, που προσφέρουν στο κοινό ένα διασκεδαστικό βράδυ….

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: «Ο Ζήκος, ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογος, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένος με την Φιφίκα, που για να «παίξει» μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται.

Το αφεντικό του, αν και προχωρημένης ηλικίας, είναι τσιμπημένο με την κατά πολύ νεότερή του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να την ζητήσει από τον πατέρα της. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά αυτός δεν πτοείται.

Σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ιδίας, προχωρεί στους αρραβώνες. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν υπάλληλος και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλοι υποψήφιοι γαμπροί…»

Στο έργο παίζουν οι: Παπαδάκης Κωστής, Ζορμπάς Γιώργος, Νινιράκη Ελένη, Φανουράκης Λεωνίδας, Τιτομιχελάκης Μιχάλης, Αναγνωστάκη Ιωάννα, Καζινάκης Θωμάς, Μανδαλενάκη Θεοδώρα, Ζαχαριάκης Ιάκωβος, Καλαϊτζάκης Γιώργος, Σχοιναράκη Αμαλία, Φανουράκης Κωστής, Μαντζουρανάκη Αθανασία

Σκηνοθεσία: Ζερβάκης Μανόλης

Η τιμή εισόδου για τους ενήλικες είναι 5 ευρώ, ενώ τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν.

Η ιστορία της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2009.

Σκοπός και πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας της ομάδας ήταν, και εξακολουθεί να είναι, η ενασχόληση των ανθρώπων και των νέων ειδικότερα, με τον κόσμο του θεάτρου και η προαγωγή της δημιουργικότητας μέσα από αυτό.

Το πρώτο έργο που ανέβηκε ήταν \”Ο Φιλάργυρος\” του Μολιέρου, μια κωμωδία για τη τσιγκουνιά και τις περιπλοκές που αυτή φέρνει στους ανθρώπους. Το επόμενο καλοκαίρι η Θεατρική Ομάδα Αγίας Βαρβάρας συνέχισε την δράση της παρουσιάζοντας το έργο, \”Ο ΠΑΤΕΡΑΣ\” του Αυγ. Στρίντμπεργκ. Ενα αριστούργημα της ψυχολογικής ανάλυσης.

Το καλοκαίρι του 2011 ανέβηκαν αλλά δυο έργα. Συγκεκριμένα το \”Φωνάζει ο κλέφτης\” του Δημήτρη Ψαθά, μια κωμωδία που έγινε ταινία από το Γιάννη Δαλιανίδη το 1962 με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο και Ρένα Βλαχοπούλου.

Το δεύτερο έργο ήταν \”Ο Γυάλινος κόσμος\” του Τέννεση Ουϊλλιαμς, ένα έντονα αυτοβιογραφικό δημιούργημά του, που αποδείχθηκε ως σήμερα, το ανθεκτικότερο και δημοφιλέστερο από όλη την πληθωρική παραγωγή του. Ακολούθως πήρε τη σκυτάλη ο \”Μπακαλόγατος.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook