Υπό καθεστώς χάους εξακολουθεί να βρίσκεται η Νέα Υόρκη, πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα «Σάντι».

Αδιάβατα κτίρια, χαλασμένες τηλεφωνικές γραμμές, εγκλωβισμένοι υπάλληλοι... Πολλές επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη, κυρίως εκείνες της Γουόλ Στριτ, βλέπουν πως η λειτουργία τους εξακολουθεί να επηρεάζεται από τη θεομηνία.

Το νότιο τμήμα του Μανχάταν, και κυρίως ο χρηματοπιστωτικός τομέας της Γουόλ Στριτ, δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και πολλές ημέρες. Η έδρα της Citigroup, στη συνοικία Τραϊμπέκα, πλημμύρισε και τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά .

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει και με τις τηλεφωνικές συνδέσεις, καθώς σε πολλές εταιρίες, τα τηλέφωνα είναι νεκρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ένα από τα διοικητικά κτίρια της τηλεφωνικής εταιρίας Verizon στο νότιο Μανχάταν πλημμύρισε. Το τηλεφωνικό δίκτυό της έχει διαταραχθεί σε μεγάλο βαθμό σε ολόκληρη την περιοχή, λόγω διακοπών ρεύματος και η εταιρία παραδέχθηκε πως πρέπει «εν καιρώ» να το επαναφέρει στην κανονική λειτουργία του.

Για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης η επίπτωση του τυφώνα Σάντι υπήρξε ακόμη πιο καταστροφική: σχεδόν το σύνολο των γραφείων και των καταστημάτων στο νότιο Μανχάταν είναι κλειστά από τη Δευτέρα λόγω έλλειψης ρεύματος, συγκοινωνιών και τηλεφωνικών δικτύων.

Ακόμα και τα καταστήματα σε συνοικίες που δεν υπέστησαν βλάβες παραπονούνται για μεγάλες απώλειες στον κύκλο εργασιών τους.

 

in.gr