Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης τίθενται πλέον και επίσημα ο Φορέας Διαχείρισης της Φήμης των Κρητικών Αγροτικών Προϊόντων CRETACERT και το σήμα του. Κοινή στόχευση όλα τα Κρητικά ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα να κυκλοφορούν στην εγχώρια και διεθνή αγορά με ένα ενιαίο σήμα, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του CRETACERT με τον κ. Περιφερειάρχη Κρήτης, την κ. Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αγρ. Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη στα γραφεία της Περιφέρειας την Τρίτη 22 Μαρτίου.

Η αρχή έχει ήδη γίνει από τον Φορέα με τις πρώτες σηματοδοτήσεις στα νωπά κηπευτικά, ενώ θα ακολουθήσει το ελαιόλαδο, τα αρτοποιήματα, το κρασί, προκειμένου ο Φορέας να αγκαλιάσει τελικά το σύνολο των Κρητικών διατροφικών προϊόντων. Με τα πολύ σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, δηλαδή την σημαντική αύξηση των βιολογικών καλλιεργειών, την πιστοποίηση να αποτελεί προτεραιότητα της κοινής γεωργικής πρακτικής και τη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, η Κρήτη είναι η πλέον έτοιμη από τις ελληνικές περιφέρειες να δημιουργήσει το δικό της καλάθι και σε αυτό το δρόμο ο CRETACERT μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Με την υιοθέτηση του Φορέα και του σήματός του από την Περιφέρεια Κρήτης, ικανοποιείται -περισσότερο ενισχυμένο από ποτέ- το όραμα όλων όσοι πίστεψαν στην ιδέα του CRETACERT για την καθιέρωση των πιστοποιημένων ποιοτικών Κρητικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Το σήμα του CRETACERT, με τη σφραγίδα και την ψήφο εμπιστοσύνης της Περιφέρειας, θα αποδεικνύει την προέλευση και την ποιότητα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των προϊόντων. Μέσα από αυστηρούς ελέγχους, θα προσδίδει προστιθέμενη αξία στα Κρητικά προϊόντα που πληρούν τις προϋποθέσεις για να το αποκτήσουν, ώστε αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα να γίνουν γνωστά και αποδεκτά από το ευρύ καταναλωτικό κοινό, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook