Η κυπριακή κυβέρνηση δεν γνωρίζει, ούτε έχει λάβει οποιοδήποτε έγγραφο, στο οποίο να αναφέρεται ότι οι αντιπροτάσεις της κρίθηκαν ανεπαρκείς από τους διεθνείς δανειστές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Ο Κύπριος εκπρόσωπος σχολίαζε στο ΡΙΚ τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόϊτερ, που αναφέρεται σε έγγραφο με το οποίο η ομάδα εργασίας του Eurogroup καλεί την Λευκωσία να συνεργαστεί με την τρόικα.

Εμείς, είπε ο κύριος Στεφάνου, θεωρούμε ότι, με τις διευκρινίσεις και τις απαντήσεις που δώσαμε, έχει κλείσει ο κύκλος της διαβούλευσης με την τρόικα και αναμένουμε την κάθοδό της στην Κύπρο. Εάν κάτι δεν τους άρεσε, πρόσθεσε, θα μας το έλεγαν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε ερώτηση, κατά πόσον η Κύπρος θα προλάβει το Eurogroup της 17ης Δεκεμβρίου, ο κ. Στεφάνου δήλωσε ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι να κλείσει η ημερομηνία καθόδου της τρόικας και η επίτευξη συμφωνίας, γεγονός που θα βοηθήσει την προσπάθεια για εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της Κυπριακής Δημοκρατίας».


real.gr