«Εγώ φταίω για την πτώση της εταιρείας μου γιατί δεν διέκρινα έγκαιρα την οικονομική κρίση και δεν κράτησα τίποτα για τον εαυτό μου. Με βρίσκω καλό στη δημιουργικότητα και ακατάλληλο στα επιχειρηματικά θέματα. Με τα οικονομικά ασχολούνταν άλλοι, που αποδείχτηκαν το ίδιοι άχρηστοι με μένα». Λόγια του Λάκη Γαβαλά στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής». Ο Ελληνας σχεδιαστής μίλησε για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο οπότε πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κ. Γαβαλάς δεν αρνείται πως για τον κατήφορο που ήρθε στη ζωή και την καριέρα του φέρει και αυτός μεγάλη ευθύνη: «εγώ φταίω για την πτώση της εταιρείας μου, γιατί δεν διέκρινα, δεν είδα την οικονομική κρίση να έρχεται και δεν κράτησα τίποτα για τον εαυτό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιτέθηκε όμως και σε όσους τον κρατούν μέσα στη φυλακή «με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο ανάμεσα σε ληστές και εμπόρους ναρκωτικών».

Όσο για το αν υπήρξε έκλυτος βίος ο ίδιος τον χαρακτηρίζει απλά εντυπωσιακό: «Υπήρξε εντυπωσιακός βίος. Με πρωτότυπες φωτογραφίσεις, επιδείξεις, θεάματα. Ήταν εντυπωσιακή η δουλειά μου. Εγώ αισθάνομαι γαλήνιος και οι επικριτές μου πάντα θα με ζηλεύουν». Ο Λάκης Γαβαλάς δηλώνει πλέον ένας φτωχός άνθρωπος: «Όλη μου η ακίνητη περιουσία έχει προσφερθεί στο Δημόσιο για να καλυφθούν τα χρέη προς αυτό. Δεν έχω δεκάρα τσακιστή και πουθενά».ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ