Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βαγγέλη Βενιζέλο θα έχει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ προκειμένου να συζητήστουν τις εξελίξεις ενώπιον της κατάθεσης στην Βουλή του πολυνομοσχεδίου και της δύσκολης ψηφοφορίας που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συμφωνήσει στο νομοσχέδιο να περάσουν μόνο οι μνημονιακές δράσεις και σε κάποιες βελτιώσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Φαίνεται να διασφαλίζεται η επεκτασιμότητα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στα θεσμικά θέματα. Στο ραντεβού των δύο αρχηγών, βέβαια, θα συζητηθεί και το μετά. Δηλαδή, ο ανασχηματισμός στην περίπτωση που περάσει το πακέτο αλλά και η στάση των δύο κομμάτων έναντι της ΔΗΜΑΡ, αν ο Φώτης Κουβέλης δεν αλλάξει θέση στην κρίσιμη ψηφοφορία.

Στελέχη της κυβέρνησης ανέφεραν ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή θα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων προκειμένου το νομοσχέδιο να περάσει με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και να σταλεί το σωστό μήνυμα στο εξωτερικό. Καθώς το πακέτο των μέτρων έχει κλείσει ο πρωθυπουργός προβάλλει προς τον κ. Κουβέλη πολιτικά επιχειρήματα που αφορούν αφενός τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η καταψήφιση των μέτρων και αφετέρου ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα δημιουργήσει προυποθέσεις για αποκατάσταση των αδικιών μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της οικονομίας.

Αργότερα μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς , σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση και ο κ. Κουβέλης να ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων. Σαμαράς και Κουβέλης είχαν μιλήσει τηλεφωνικά την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να καταλήξουν κάπου. Ο κ. Κουβέλη επιμένει στο να μην ψηφίσει το πακέτο των μέτρων, από την στιγμή που περιλαμβάνει τις αλλαγές στα εργασιακά.protothema.gr