Ο Πρέσβης της Αυστρίας Dr. Michael Linhart επισκέφθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με τον οποίο συζήτησαν το πλαίσιο περαιτέρω συνεργασίας με τον τουρισμό καθώς επίσης και για πολιτιστικά θέματα.

Η Κρήτη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς διακοπών για τους Αυστριακούς τουρίστες. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 100.000 Αυστριακοί περνούν τις διακοπές τους στις παραλίες της Κρήτης κι επισκέπτονται τα αξιοθέατα του νησιού. Περίπου 300 Αυστριακοί ζουν μόνιμα στην Κρήτη ή έχουν εδώ την εξοχική τους κατοικία.

Κατά τη διάρκεια συνομιλιών με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, εξετάστηκαν οι δυνατότητες μιας στενότερης συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού καθώς και της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Κρήτης και Αυστρίας. Ο Περιφερειάρχης και ο Πρέσβης τόνισαν από κοινού τις δυνατότητες επενδύσεων στους τομείς της περιβαλλοντικής τεχνολογίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στους οποίους η Αυστρία διαθέτει ιδιαίτερη «τεχνογνωσία» και άριστες πρακτικές. Ο Σταύρος Αρναουτάκης δεν παρέλειψε να θίξει και την περαιτέρω προώθηση των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης στην αγορά της Αυστρίας.

Τον πρέσβη της Αυστρίας στην Περιφέρεια, συνόδευε ο κ. Ζαχαρίας Μπαντουβάς ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα Προξένου της Αυστρίας στην Κρήτη.

Ο Πρέσβης της Αυστρίας, σημειώνεται ότι θα παραστεί αύριο με την οικογένειά του στους εορτασμούς της Εθνικής μας Επετείου στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook