Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έφτασε σήμερα στο Αφγανιστάν πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επίσκεψη στα ιταλικά στρατεύματα στην βάση Χεράτ, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Ο Μόντι αργότερα θα μεταβεί στην Καμπούλ όπου θα έχει συνάντηση με τον αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι. Στις 26 Ιανουαρίου οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν στη Ρώμη τη συμφωνία συνεργασίας των δύο χωρών. Η επίσκεψη που κρατήθηκε μυστική για λόγους ασφαλείας πραγματοποιείται με αφορμή την γιορτή των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα 4 Νοεμβρίου.

 Η Ιταλία προγραμματίζει τη μείωση φέτος του αριθμού των στρατιωτών της στο Αφγανιστάν και σκοπεύει μέχρι το τέλος του 2014 να τερματίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη χώρα. Περίπου 4.000 ιταλοί στρατιώτες υπηρετούν στην πολυεθνή δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf).

Σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου, 52 ιταλοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις και τροχαία από την έναρξη του πολέμου στο Αφγανιστάν. Ο Μάριο Μόντι και η ιταλική αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Λάος για τη σύνοδο Ευρώπης-Ασίας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook