Συνεχίζονται οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων λίγες ώρες πριν την κατάθεση του πακέτου μέτρων στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός συναντάται αυτή την ώρα στη Βουλή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ στις 8 το βράδυ θα δει στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να ψηφιστούν τα μέτρα προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου και να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά. Όπως ανέφερε, «τα χρήματα που θα εισρεύσουν θα είναι περισσότερα από τις περικοπές».

Σημειώνεται ότι μετά τους κ. Κασσή και Παραστρατίδη και ο Μίμης Ανδρουλάκης διαμήνυσε ότι θα καταψηφίσει. Με αυτά τα δεδομένα η κυβερνητική πλειοψηφία των 176 βουλευτών περιορίζεται στους 157, καθώς η ΔΗΜΑΡ έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση πραγματοποίησαν συνάντηση το πρωί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα μέτρα. Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, μετέβη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, προκειμένου να ενημερώσει την ΚΟ του κόμματος.

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook