Η εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Google αφαίρεσε οκτώ αποτελέσματα αναζήτησης στην Wikipedia ( στο συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο) καθώς και δημοσιεύματα του Τύπου που σχετίζονται με την πρώην Πρώτη Κυρία της Γερμανίας, Μπετίνα Βουλφ, έγινε σήμερα γνωστό.

Η εταιρεία δέχτηκε επικρίσεις στη Γερμανία για ένα δημοσίευμα που προκύπτει με αναζήτηση, το οποίο η Βουλφ υποστηρίζει ότι την δυσφημεί χρησιμοποιώντας λέξεις που συνδέονται με το εμπόριο του σεξ.

Τον Σεπτέμβριο, ο δικηγόρος της προσέφυγε κατά της εταιρείας σε δικαστήριο του Αμβούργου.

Η υπηρεσία της εταιρείας, Google Suggest, η οποία αυτόματα προτείνει τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις την ώρα που πληκτρολογείς αυτό που αναζητείς, εμφάνιζε τις λεξεις \”εκδιδόμενη\” και \”συνοδός\” όταν κάποιος έγραφε το όνομα \”Μπετίνα Βουλφ\”.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τα περισσότερα από 3.000 αποτελέσματα αναζήτησης, αφαιρέθηκαν μόνο τα οκτώ που περιείχαν προβλητικές αναφορές, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με την Bild, η αγωγή που αφορά την αυτόματη αναζήτηση, θα διαβιβαστεί στα κεντρικά της Google στις ΗΠΑ.

Οι δικηγόροι της Βουλφ έχουν ζητήσει την αφαίρεση 85 λέξεων-κλειδιών. Η Μπετίνα Βουλφ, που ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις, είναι σύζυγος του Κριστιάν Βουλφ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία το Φεβρουάριο ύστερα από καταγγελίες για χρηματισμό από ευκατάστατους φίλους του νωρίτερα στην καριέρα του.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook