Η ουκρανική αντιπολίτευση απείλησε να μποϊκοτάρει τις εργασίες της Βουλής, διαμαρτυρόμενη για απάτη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και για τον αργό ρυθμό καταμέτρησης των ψήφων, ανέφεραν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το κόμμα Udar του πρωταθλητή του μποξ Βιτάλι Κλίτσκο και το κόμμα Batkivshchina της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο ετοιμάζουν επίσης τη σύγκληση ειδικών κομματικών συνεδρίων στα οποία εκλεγμένοι αξιωματούχοι θα πεισθούν να υποβάλουν παραίτηση, ανέφεραν οι πληροφορίες.

Αύριο Δευτέρα, αντίπαλοι του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχουν καλέσει σε μια διαδήλωση μπροστά από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

\”Οι αρχές μετέτρεψαν τις εκλογές σε φάρσα\”, δήλωσε ο Βιτάλι Κοβάλτσουκ, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Κλίτσκο.

Ο κύριος λόγος για τις νέες διαμαρτυρίες είναι τα αποτελέσματα από την εκλογική περιφέρεια 94, στην περιοχή του Κιέβου, όπου οι ψήφοι σε πολλά εκλογικά τμήματα ακυρώθηκαν.

Έπειτα από την καταμέτρηση σχεδόν όλων των ψήφων, το κυβερνών Κόμμα Περιφερειών του Γιανουκόβιτς συγκεντρώνει το 30%, ενώ η Ενωμένη Αντιπολίτευση εξασφαλίζει το 25,5% των ψήφων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη χαρακτήρισε τις εκλογές οπισθοχώρηση της δημοκρατίας, λέγοντας πως υπήρξε έλλειψη διαφάνειας στην προεκλογική εκστρατεία και στη χρηματοδότηση πριν από την ψηφοφορία.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook