Για αχνές, πλην όμως θετικές, ενδείξεις αναστροφής του κλίματος, μίλησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013.

Όπως είπε, το στοίχημα μέρα με τη μέρα κερδίζεται όχι με επικοινωνιακούς τακτικισμούς, αλλά με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και ρεαλισμό.

«Οφείλουμε όλοι με αντικειμενικότητα, επιμονή και υπομονή να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που δίνει η χώρα. Ο αγώνας, που δίνουμε, είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας. Βρισκόμαστε μπροστά στην εθνική επιλογή να προχωρήσουμε αταλάντευτα μπροστά, για να βγούμε από το τούνελ και όχι να φλερτάρουμε με πισωγυρίσματα ή άλματα στο κενό» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στην Αριστερά, ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε: «Ο κ. Αλαβάνος έχει πει ότι άλλος δρόμος εντός της Ευρωζώνης δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι ενότητα, σχέδιο, αισιοδοξία, έλλογη συμπεριφορά συλλογικότητα. Η επιλογή είναι μία. Να πετύχουμε».

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχουν δείγματα γραφής που δείχνουν «εικόνα ανατροπής του αδιεξόδου και επιτρέπουν τη διαμόρφωση θετικών προσδοκιών της οικονομίας».

«Ο προϋπολογισμός του 2013 δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνία και οδηγεί την Ελλάδα σε χρόνια που θα μοιάζουν με αυτά της κατοχής» υποστήριξε, νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνει ο προϋπολογισμός με τις συντάξεις, αφαιρώντας 5,5% ευρώ από τις συντάξεις, είναι ο θάνατος της ελληνικής κοινωνίας, αφού από τα χρήματα του συνταξιούχου συντηρούνται σήμερα άνεργα παιδιά και εγγόνια».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στο ζήτημα της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού, «διαφορετικά» είπε «η κριτική του πέφτει στο κενό και αυτά που λέει αποτελούν χονδροειδή ψέματα».

 

naftemporiki.gr