Με πρωταγωνιστή στα τελευταία λεπτά τον Απόλλωνα Τσόχλα και άξιο συμπαραστάτη τον Νίκο Αγγελόπουλο το Ρέθυμνο Aegean πανηγύρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ηλυσιακού με 72-66.
Οι γηπεδούχοι με τους Χατζή και Χάμπτον σε καλή μέρα προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 35-30, αλλά η αντίδραση για το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στα τελευταία λεπτά, οπότε και ολοκληρώθηκε η ανατροπή στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-30, 45-46, 66-72.

Διαιτητές: Γκόντας, Αφεντουλίδης, Καλδίρης.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Παπανικολάου): Καυκής 10, Αράπης, Χάμπτον 15 (2), Αποστολίδης, Χατζής 12, Σπανός 1, Δορκοφίκης 5, Αντωνάκης 3 (1), Σκο4, Τζόουνς 11, Παραγιός 5 (1).
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Στέργιος Κουφός): Μπράουν 3 (1), Καλλινικίδης 2, Αγγελόπουλος 16, Τσόχλας 17 (1), Ντούβνιακ 9 (1), Κόμματος 2, Κάρτερ 10 (1), Λάτοβιτς 6 (2), Πετγουέι 7.

Δηλώσεις:
Νίκος Αγγελόπουλος (ΑΓΟΡ): 
«Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό για τη μέχρι τώρα πορεία του. Είναι σοβαρός και χτυπάει όλα τα ματς. Για μας θέλω να πω συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο για τη δουλειά που έκανε όλη την εβδομάδα. Στο ματς με τον Κολοσσό χάσαμε με δικά μας παιδαριώδη λάθη και ήταν ένα ματς που αν είχαμε κερδίσει θα βλέπαμε πολύ ψηλά. Τώρα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να δουλέψουμε ακόμη σκληρότερα».


Στέργιος Κουφός (προπονητής ΑΓΟΡ): «Δεν θυμάμαι πριν πόσες μέρες μου είπαν πως το φετινό πρωτάθλημα θέλει γερό στομάχι και υπομονή… Είναι πολύ θετικό ότι κερδίσανε οι Έλληνες. Ο Πέτγουεϊ ήταν εκτός παιχνιδιού ενώ αν εξαιρέσεις ένα τρίποντο του Κάρτερ για 38’ δεν υπήρχε στο παιχνίδι. Ο άλλος ξένος… δεν ήρθε καν στο ματς. Ευτυχώς είχαμε δυο μεγάλες προσωπικότητες τον Αγγελόπουλο και τον Απόλλωνα που μας χάρισαν τη νίκη.
Συγχαρητήρια στον Ηλυσιακό για τη δουλειά που κάνει. Στο φετινό πρωτάθλημα είναι αδικία να χάνεις κάποια ματς στον πόντο και ο Ηλυσιακός το έχει βιώσει. Δεν θέλω να χτυπήσω παρηγορητικά την πλάτη του κόουτς, δεν μου ταιριάζει κάτι τέτοιο. Λέω την αλήθεια. Η ομάδα του δουλεύει σοβαρά κι έχει αρχές. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να παρουσιάσουμε κάποια στιγμή την ομάδα που θέλει ο κόσμος της».




Λευτέρης Αντωνακάκης

φώτο από onsports.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook