Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων συμμετέχει στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, συντασσόμενος και στις αποφάσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

"• Απεργούμε και πάλι ενάντια στα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, που δεν δίνουν καμία πιθανότητα διεξόδου της χώρας από την κρίση.

• Η υποχρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ και Νοσοκομείων δημιουργεί δραματικές συνθήκες λειτουργίας τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και στους χρήστες υπηρεσιών υγείας.

• Η κατάργηση επιδομάτων και αναλώσιμου υλικού σε όλους τους βαριά πάσχοντες δείχνει πώς μια απάνθρωπη και καθαρά λογιστική αντίληψη για την Υγεία μπορεί να οδηγήσει στον αφανισμό ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

• Η διαρκής μείωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών, σε συνδυασμό με απολύσεις και τη συρρίκνωση και το κλείσιμο νοσοκομείων, δημιουργούν πλέον πρόβλημα επιβίωσης για τους συναδέλφους που προσφέρουν στο ΕΣΥ.

• Η επιβολή άγριας φορολόγησης στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς τους οδηγεί σε διωγμό και τους νέους συναδέλφους στην ανεργία ή σε αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.

• Η τροπολογία για την ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, που απορρίφθηκε από τη Βουλή και επαναφέρεται τη Δευτέρα θα σημάνει το τέλος του ασφαλιστικού μας Ταμείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους με τους συνανθρώπους μας από όλες τις παραγωγικές τάξεις, για να αποτρέψουμε την αδιέξοδη πολιτική της τρόικας και των μνημονίων, η οποία μαθηματικά οδηγεί τη χώρα μας σε μια τεράστια και ανυπολόγιστη ανθρωπιστική κρίση".