Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε χτες η Πρέσβης της Ταϊ-βάν στην Ελλάδα, κα Agnes Hwa - Yue Chen, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Κρήτη, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, αφού καλωσόρισε την κα Agnes Hwa- Yue Chen στο Ρέθυμνο, παρουσίασε συνοπτικά το νέο αυτοδιοικητικό Θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, αλλά και τους πυλώνες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας (Πρωτογενή τομέα και Τουρισμό), τονίζοντας τις εντατικές προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης για να τους στηρίξει περαιτέρω με την ίδρυση των εταιριών Τουριστικής Προβολής και Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Η Πρέσβης της Ταϊβάν δήλωσε ενθουσιασμένη από τα τοπία φυσικού κάλλους, το κλίμα του νησιού καθώς και την κρητική κουζίνα, τα οποία αγνοούν οι συμπατριώτες της, οι ο-ποίοι σε ό,τι αφορά στα ελληνικά νησιά επισκέπτονται μόνο τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, που αποτελούν και τους μοναδικούς γνωστούς στον πληθυσμό της ασιατικής χώρας ελ-ληνικούς προορισμούς για διακοπές.

Όπως ανέφερε, κα Agnes Hwa - Yue Chen, η Πρεσβεία της Ταϊβάν στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει δυναμικά μια εκστρατεία διμερούς εμπορικής συνεργασίας με τις Περιφέρειας της Ελλάδος, και επιθυμεί η συνεργασία αυτή να εδραιωθεί και με την Περιφέρεια της Κρήτης αναφορικά με την επίσκεψη Ταϊβανέζων τουριστών και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πρέσβης της Ταϊβάν δήλωσε ότι άμεσα θα προχωρήσει σε περαιτέρω επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης προκειμένου να τους ενημερώσει για τη διεξαγωγή εκθέσεων τουρισμού και προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής στην Ταϊβάν.