Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Πολύκεντρου στο Δήμο Φαιστού στις Μοίρες πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με θέμα: « παραμονή των υπηρεσιών στην περιοχή του Νότου». Το παρόν έδωσαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριος, οι Βουλευτές του Νομού κ. Μαρία Διακάκη και κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Διοικητής ΔΥΠΕ κ. Αντώνης Γρηγοράκης, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, εκπρόσωποι γειτονικών Δήμων, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και παραγωγικοί φορείς και αρκετοί δημότες της περιοχής.

Η συζήτηση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Φαιστού θέλοντας να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών ότι προτίθεται να προβεί σε συγχώνευση και κατάργηση σημαντικού αριθμού των ΔΟΥ σε όλη την Ελλάδα το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο της ΔΟΥ Μεσαράς καθώς και την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας ότι προτίθεται να αποδυναμώσει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ στην περιοχή της Μεσαράς.

Στη συζήτηση τονίστηκε η αναγκαιότητα να παραμείνουν οι υπηρεσίες στην περιοχή της Μεσαράς γιατί εξυπηρετούν μια μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα την οποία τα παραπάνω Υπουργεία με τις διαφαινόμενες ενέργειες τους δείχνουν να την αγνοούν. Με βάση τον χωροταξικό σχεδιασμό και την αναπτυξιακή της πορεία η περιοχή της Μεσαράς δικαιούται να παραμείνουν οι υπηρεσίες στην περιοχή καλύπτοντας τις ανάγκες χιλιάδων πολιτών.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη δήλωσε: «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση η οποία μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Γνώμονας της Δημοτικής Αρχής είναι η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και η αποκέντρωση των υπηρεσιών. Θεωρούμε μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό σε κάθε Δήμο να παραμένουν οι υπηρεσίες που έρχονται να καλύψουν την εξυπηρέτηση των δημοτών. Για τους λόγους αυτούς που σας προανέφερα θεωρούμε απαραίτητη την παραμονή των υπηρεσιών στην περιοχή μας τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής αλλά και των όμορων Δήμων».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook