Τελευταία ενημέρωση 11.55 π.μ. 

Κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για το θάνατο ενός βρέφους 11 μηνών διεξάγεται από το πρωί της Δευτέρας στο ΠΑΓΝΗ, περιστατικό που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και έχει δημιουργήσει σάλο στον ιατρικό κόσμο του ιδρύματος.

Το έντεκα μηνών αγγελούδι αντιμετώπιζε πρόβλημα βουβωνοκήλης και νοσηλευόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες στο Ίδρυμα ενώ την Κυριακή το βράδυ εξέπνευσε ύστερα από τρεις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Ξέσπασαν οι γονείς του βρέφους μιλώντας στους δημοσιογράφους. \’\’Θέλουμε να πληρώσει αυτός που έσφαξε το παιδί μας, αν είχαμε χρήματα ίσως τώρα το αγγελούδι μας να ζούσε!\’\’ είπαν συντετριμμένοι αλλά και οργισμένοι ο πατέρας και η μάνα του άτυχου αγοριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 11 μηνών βρέφος εισήχθη την περασμένη Τετάρτη στο ΠΑΓΝΗ με πρόβλημα βουβωνοκήλης και υπεβλήθη την ίδια ημέρα σε προγραμματισμένη εγχείρηση.

Από εκεί και πέρα όμως άρχισε το δράμα που θα κατέληγε σε τραγωδία για τους δύο γονείς του αγοριού.

Η μετεγχειρητική κατάσταση του 11μηνου βρέφους δεν εξελίσσονταν ομαλά.
Οι επιπλοκές στην υγεία του άτυχου μωρού συνεχίζονταν με αποτέλεσμα το Σάββατο το πρωί να υποβληθεί και σε δεύτερη επέμβαση ενώ μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, την Κυριακή το πρωί εισήχθη και για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες στο χειρουργείο.

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής, το μικρό αγγελούδι έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η οικογένεια του άτυχου βρέφους συντετριμμένη και σε κατάσταση οργής, στρέφεται κατά των γιατρών, κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη ενώ ο Εισαγγελέας Ηρακλείου διέταξε την διενέργεια νεκροτομής μετά την προσφυγή της οικογένειας μέσω δικηγόρου.

Ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ για την τραγωδία

Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό

Η Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Κοσμαδάκη για την απώλεια του 11μηνου άρρενος τέκνου της.

Προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, διετάχθη κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση η οποία διενεργείται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Χειρουργείου του Νοσοκομείου, Καθηγητή Ουρολογίας κ. Φραγκίσκο Σοφρά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook