Στη συνεργασία μεταξύ Πακιστανών και Σύριων που διακινούσαν ναρκωτικά στο Ηράκλειο αλλά και πραγματοποιούσαν part – time κλοπές, έβαλαν τέλος οι διωκτικές αρχές.

Το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Τ.Α.Ε Ηρακλείου, δέκα (αλλοδαποί, οι έξι υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 25,32,24,32,30,και 29 ετών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπή κατά περίπτωση και οι τέσσερις υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 26,29,28,34 ετών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, και παράνομη διαμονή στην χώρα, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας διενήργησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

- Συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 102,5 γραμμαρίων,
-Μία ζυγαριά ακριβείας,
- Το χρηματικό ποσό των εκατόν εξήντα (160) ευρώ,
- Μία συσκευή καπνού με υπολείμματα κάνναβης καθώς και
- Δεκατέσσερα κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές, μία βιντεοκάμερα, ένα (φορητό υπολογιστή, γυναικεία ρολόγια, δύο εργαλεία κοπής και θρυμματισμού κρυστάλλων, ένα μεταλλικό λοστό, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προέκυψε ότι, οι ανωτέρω κατείχαν και διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου ναρκωτικές ουσίες, ενώ στην κατοχή του 28χρονου υπηκόου Συρίας, βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε αφαιρεθεί από 53χρονο ημεδαπό την 27.10.2012.

Σε βάρος των τριών υπηκόων Πακιστάν ηλικίας 32, 32 και 29 και των δύο (2) υπηκόων Συρίας ηλικίας 28 και 29 ετών, θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης από την χώρα, διότι διαμένουν παράνομα στην χώρα.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.