Υπερψηφίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ η εισήγηση του Φώτη Κουβέλη σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την τελική απόφαση, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα δηλώσουν «παρών» την Τετάρτη κατά την ψήφιση του Μνημονίου 3, ενώ θα ψηφίσουν «ναι» στον προϋπολογισμό τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε μια ψηφοφορία που θεωρείται παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ συνεδρίασε τη Δευτέρα, με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τη στάση του κόμματος στις επικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή.
Η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πρότεινε «παρών» στο πολυνομοσχέδιο και θετική ψήφο στον προϋπολογισμό συγκέντρωσε 77 ψήφους.

Η πρόταση που διατυπώθηκε για «ναι» και στις δύο ψηφοφορίες συγκέντρωσε 26 ψήφους. Υπήρξαν επίσης 6 λευκά. Συνολικά ψήφισαν 109 μέλη.

Η απόφαση της ΔΗΜΑΡ ελήφθη παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο προς τον Φώτη Κουβέλη μέχρι την τελευταία στιγμή.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook