Οι δανειστές και η Ελλάδα βρίσκονται σε τροχιά συμφωνίας, προκειμένου το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν. Ο Επίτροπος απάντησε σε πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί αβεβαιότητας για την εκταμίευση της δόσης – ένα σενάριο που επικαλείται έλλειψη συμφωνίας στο χειρισμό του χρέους της Ελλάδας.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που ακολούθησε σύσκεψης οικονομικών αξιωματούχων χωρών της G20, ο Όλι Ρεν εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

«Έως τις 12 Νοεμβρίου πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή για το πως θα μειωθεί το χρέος και πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να την έχουμε» δήλωσε ο Όλι Ρεν.

«Πριν από αυτό, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει ένα δημοσιονομικό πακέτο μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό κοινοβούλιο να το ψηφίσει ως προαπαιτούμενο, ώστε να είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα» δήλωσε ο Ρεν.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για τη λήψη απόφασης στις 12 Νοεμβρίου, αλλά θα χρειαστεί λίγη δουλειά ακόμη από όλους, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού κοινοβουλίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ» επισήμανε.

ιn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook