Επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 «βλέπει» ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, χαρακτηρίζοντας το 2012 ως τη χειρότερη χρονιά για την ισπανική οικονομία.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η χώρα να ζητήσει αίτημα διάσωσης, στην περίπτωση που αυξηθεί ραγδαία το κόστος δανεισμού τονίζοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις αποδόσεις των ομολόγων.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Ραχόι δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχουν ακόμα αποφάσεις αναφορικά με την προσαρμογή των συντάξεων, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω αυξήσεις στη φορολογία, προς το παρόν.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της El Pais έκανε λόγο για ζοφερές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ισπανία μέχρι το 2014.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου της Κομισιόν που επικαλείται η εφημερίδα, εκτιμάται πως το ΑΕΠ της Ισπανίας θα υποχωρήσει κατά 1,5% το 2013, ποσοστό πολύ χειρότερο από το 0,5% που προβλέπει η ισπανική κυβέρνηση.

Το έλλειμμα προβλέπεται στο 6% έναντι του 4,5% που εκτιμά η ισπανική κυβέρνηση, ενώ η Κομισιόν δεν αναμένει επιστροφή της Ισπανίας στην ανάπτυξη πριν το 2014.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook