Σημαντικές επαφές είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ, κ. Γιάννης Μπρας με την κα. Jo Rzymowska, Αναπληρωτή Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία (Associate Vice President & General Manager for UK & Ireland) της Royal Caribbean και τον κ. Willie Stewart εκπρόσωπο του Stewart Travel, το οποίο ειδικεύεται στην πώληση πακέτων κρουαζιέρας. Οι επαφές αυτές έγιναν σε συνέχεια των συναντήσεων που είχαν τα δυο μέρη στην παγκόσμια έκθεση “SEA TRADE” στο Μαϊάμι.

Στην συνάντηση τους, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο, αναλύθηκε η επιτυχία του project για το Home Port με την εταιρεία Costa Crociere, που οδήγησε και στην πρόσφατη βράβευση του ΟΛΗ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Project Management (IPM). Κυρίως, όμως, αναδείχθηκαν οι πολύ καλές προοπτικές που ανοίγονται, πλέον, για να γίνει το Ηράκλειο βάση εκκίνησης κρουαζιέρας και για την δεύτερη στον κόσμο εταιρεία του κλάδου, την Royal Caribbean.

Ο κ. Μπρας ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επιχείρησης που υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Costa Crociere στο Ηράκλειο, αλλά και την εξαιρετική διασύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”, με πάνω από 170 πόλεις σε όλο τον κόσμο, κατά την τουριστική περίοδο.

Συμφωνήθηκε να γίνει, πολύ σύντομα, αναλυτική παρουσίαση όλων των οικονομοτεχνικών δεδομένων, ώστε μετά να διαμορφωθεί το επιχειρησιακό και λειτουργικό στρατηγικό πλάνο (Business & Operational strategy plan), μιας τέτοιας συνεργασίας. Δηλαδή να απαντηθούν τα: “τι, πως, που, πότε και πόσο”

Ο κος. Μπρας δήλωσε: “Έχουμε ξαναπεί ότι η μεθοδικότητα και τα προγραμματισμένα βήματα μπορούν να κάνουν την διαφορά. Μετά τις επιτυχίες της Costa αλλά και της βράβευσης μας με την δεύτερη θέση στον διαγωνισμό για το “Εθνικό Βραβείο Αριστείας Έργων” του IPMA, μπορούμε να είμαστε ποιο σίγουροι για το μέλλον. Έχουμε κερδίσει ξανά την αξιοπιστία μας και οι εταιρείες μας ακούν. Είμαστε σε καλό δρόμο. Θέλει πολύ δουλειά αλλά αυτό ποτέ δεν μας φόβισε...”