«Δεν πιστεύουμε σε αυτά τα μέτρα, ωστόσο ευχόμαστε να ψηφιστούν γιατί εδώ που φτάσαμε χρειαζόμαστε τη νέα δόση των δανεικών για να επιβιώσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος για το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Όπως επεσήμανε «[…] και ο ΣΕΒ διακατέχεται από τις ίδιες αμφιβολίες, τους ίδιους φόβους, τα ίδια διλήμματα που διακατέχουν και την ελληνική κοινωνία».

Το μόνο που κερδίζουμε με τα νέα μέτρα είναι μια νέα πίστωση χρόνου, μέχρι την επόμενη δόση, αλλά «η εθνική μας επιβίωση εξαρτάται, δυστυχώς, από τις εκθέσεις αξιολόγησης της τρόικας των τεχνοκρατών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και άσκησε κριτική στο πολιτικό σύστημα:

«Εδώ και τρία χρόνια υπονομεύει την αναγκαία αλλαγή, γιατί το ίδιο είναι ανίκανο ν\’ αλλάξει και διαιωνίζει την κρίση επισωρεύοντας αδιέξοδα βάρη στις πλάτες της κοινωνίας», παρατήρησε, όμως «αυτή η διαχείριση δεν οδηγεί πουθενά. Καταδικάζει την οικονομία σε αργό θάνατο και εγκυμονεί εκρηκτικά κοινωνικά αδιέξοδα και πολύ επικίνδυνες πολιτικές συνέπειες».

«Αυτό το πακέτο μέτρων φέρνει την κοινωνία και την οικονομία μας στα όριά τους. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλο. Δεν μπορεί να συνεχίσουμε να συρόμαστε παθητικά πίσω απ\’ τους όρους των δανειστών μας. Ούτε η επιχειρηματική τάξη, ούτε η ευρύτερη κοινωνία μπορεί πλέον να το ανεχθεί. Από μεθαύριο κιόλας, οφείλουμε να πάρουμε το μέλλον μας στα δικά μας χέρια. Να υπαγορεύουμε αντί να μας υπαγορεύουν, να πράττουμε αντί να αδρανούμε, να ανοίγουμε δρόμο μπροστά αντί να κοιτάμε πίσω».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επανέλαβε πως «χρειαζόμαστε ένα εθνικό μνημόνιο – ένα πρόγραμμα εθνικής ανάταξης, που να υπηρετεί την ανάγκη αλλαγής και να σηματοδοτεί μία καινούργια αρχή για τη χώρα».

 

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook