Να άρει τις ενστάσεις της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά θέματα επιχείρησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούστης εξηγώντας ότι «αν δεν περάσουν τα μέτρα, δεν θα εχει νόημα την επόμενη ημέρα να μιλούμε για εργασιακά, γιατί δεν θα υπάρχει εργασία».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, είπε ότι απαιτείται «η μέγιστη συναίνεση, πρέπει να αρθούν τα \”παρών\”» και επισήμανε: «Πιστεύω ότι τα ζητήματα των εργασιακών με τον τρόπο που ήρθαν και το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτελούν  ουσιαστικό επιχείρημα για να μην στηριχθεί το πακέτο των μέτρων».

Εξήγησε ακόμη ότι «όποιος δει ψύχραιμα τα εργασιακά, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν λόγοι για να ψηφίσει κάποιος \”παρών\”, δεν δικαιολογούνται οι όποιες ενστάσεις. Αν δεν περάσουν τα μέτρα, δεν θα υπάρχει νόημα να μιλούμε για εργασιακά, γιατί δεν θα υπάρχει εργασία».

Και συνέχισε: «Τα εργασιακά ήταν στην ατζέντα και επανήλθαν γιατί έπρεπε να κλείσουν. Η ελληνική πλευρά τα αντιμετώπισε με ωριμότητα και πετύχαμε να μην μπουν θέματα όπως: το ζήτημα τριετιών, το οικογενειακό επίδομα, η ατομική διευθέτηση χρόνου εργασίας. Άλλο ζήτημα ήταν οι αποζημιώσεις λόγω απόλυσης που έπρεπε να ευθυγραμμιστούμε με όσα ισχύουν στην ΕΕ. Ζητήσαμε μεταβατικό μηχανισμό για αντικίνητρα απολύσεων. Αυτά ήταν τα θετικά βήματα που πετύχαμε. Ο κατώτατος μισθός δεν είναι νέο, είχε θεσμοθετηθεί και τώρα οργανώνεται και ολοκληρώνεται. Θα κρατηθούν τα όρια και θα αποτελέσουν το δίχτυ ασφαλείας, για να μην πέσουν άλλο οι μισθοί. Παρότι το μνημόνιο ήταν ανοιχτό, καταφέραμε να μην πέσει άλλο ο μισθός έως το τέλος του προγράμματος».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook