Ο αυστριακός αθλητής Φέλιξ Μπάουμγκαρτεν, που έσπασε το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση από το διάστημα τον προηγούμενο μήνα, καταδικάσθηκε την Τρίτη από δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε πρόστιμο 1.500 ευρώ για πρόκληση σωματικών βλαβών σε Έλληνα οδηγό νταλίκας.

Το δικαστήριο του Σάλτσμπουργκ επιβεβαίωσε πρωτόδικη απόφαση που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο 2012, σύμφωνα με την οποία ο Φέλιξ Μπάουμγκαρτεν ήταν ένοχος για σωματικές βλάβες σε βάρος οδηγού νταλίκας και έπρεπε να καταβάλει πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2010, στη διάρκεια μποτιλιαρίσματος στο Σάλτσμπουργκ, ένας αυτοκινητιστής κι ένας Έλληνας οδηγός νταλίκας ήρθαν στα χέρια. Ο Μπάουμγκαρτεν είχε πάρει το μέρος του αυτοκινητιστή και είχε χτυπήσει και τραυματίσει στο πρόσωπο τον Έλληνα οδηγό.

Ο Μπάουμγκαρτεν δεν ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου την Τρίτη. Είχε επικαλεστεί νόμιμη άμυνα, κάτι που δεν δέχθηκε το δικαστήριο.

Ο Μπάουμγκαρτεν, είχε επίσης προκαλέσει αντιδράσεις στις 28 Οκτωβρίου λέγοντας πως τάσσεται υπέρ μιας «μετριοπαθούς δικτατορίας» για να επιλυθούν τα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook