Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μοιρών του Δήμου Φαιστού, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Μεσσαράς, δυο νεαροί ηλικίας 17 και 20 ετών, για απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Πιο συγκεκριμένα οι συλληφθέντες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας 46χρονου και με την απειλή κυνηγετικού όπλου, επιχείρησαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό. Ο 46χρονος αντιστάθηκε και συνεπλάκη μαζί τους, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. Αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα, τους δύο ημεδαπούς.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών προέκυψε ότι, ένας επίσης 20χρονος συμμετείχε στην οργάνωση της ληστείας, ο οποίος και αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν ένας 53χρονος και μία 45χρονη, γονείς του 17χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Εν τω μεταξύ σε έρευνα που έγινε στην οικία του 20χρονου που συνελήφθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε:

ένα (1) δενδρύλλιο κάνναβης,
δώδεκα (12) σπόροι κάνναβης και
ένα πλήρες φυσίγγιο.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών. Ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook