Επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση εμφανίζεται με ανακοίνωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχει παραχθεί ούτε το ελάχιστο κυβερνητικό έργο» και πως «η μοναδική έγνοια της κυβέρνησης είναι το επικοινωνιακό προφίλ του κ. Σαμαρά».

Η δήλωση γίνεται εν εν όψει της ψηφοφορίας για τα νέα μέτρα και υπό τον τίτλο: «Η επίκληση για τη σωτηρία της πατρίδας είναι ο μπερντές για να καλυφθούν ευθύνες και αβελτηρίες». Ο κ. Μπόλαρης δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το εάν θα ψηφίσει ή όχι τα μέτρα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διάκειται αρνητικά απέναντι σε αυτά.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής της Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο υπό τον τίτλο: «Το 2013 είναι το παν, το 'μεσοπρόθεσμο' μυθιστόρημα», αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το σύνολο του προϋπολογισμού, καταλήγοντας στο μακροσκελές κείμενό του ότι επιφυλάσσεται για την ψήφο του.

«Είχα δηλώσει έγκαιρα από το Σεπτέμβριο πως αν ο υπουργός Οικονομικών δεν φέρει ουσιαστικές βελτιώσεις σε μερικά αυτονόητα αλλά σημαντικά ζητήματα της ατζέντας του υπουργείου Εργασίας και ο πρωθυπουργός δεν δώσει εγγυήσεις ότι θα επανατοποθετήσει τη στρατηγική και πρακτική της Κυβέρνησης, θα εκφράσω με σαφή τρόπο τη διαφωνία μου στην κρίσιμη πολιτικά ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2013, της χρονιάς που όλα κερδίζονται ή χάνονται. Επιφυλάσσομαι συνεπώς για την ψήφο μου στο σύνολο του προϋπολογισμού» αναφέρει ο Μ.Ανδρουλάκης.

 

in.gr