Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ρίχτηκαν στη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας με εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ και εργοστάσια όπου μίλησαν με τους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις και να οργανώσουν την πάλη τους.

Κεντρική ομιλία, εκ μέρους της Γραμματείας Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ έγινε από τον Βαγγέλη Αγγελογιαννάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ανάπτυξη για τον λαό σημαίνει δουλειά για όλους, υψηλού επιπέδου μόρφωση και υγεία, ελεύθερος χρόνος, σύγχρονες υποδομές και κατοικίες. Αυτή την ανάπτυξη θα την φέρει μόνος του ο αγωνιζόμενος λαός, όταν απαλλαγεί από αυτούς που πίνουν τον ιδρώτα και το αίμα του και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους. Και όταν ο λαός μας θέλει και είναι αποφασισμένος, μπορεί! Το έχει αποδείξει στην ιστορία του.

Σήμερα, η λαϊκή αντίδραση δεν αρκεί να περιοριστεί μόνο στο αίτημα να καταψηφιστούν τα μέτρα. Γιατί, ακόμα και αν καταψηφιστούν, η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της ΕΕ θα εκβιάζουν για τις δόσεις, τιμωρώντας τον ελληνικό λαό, ζητώντας διαρκώς και άλλα .

Ο αγώνας πρέπει να σχεδιαστεί με οργάνωση. Με οργάνωση από τα κάτω, μέσα από τα σωματεία, τις γειτονίες, τα χωριά, την σχολή και το σχολείο. Να διώξουμε τους εργατοπατέρες από τα σωματεία και το ΕΚΡ, να γίνουν αυτά όργανα της πάλης των εργαζομένων. Να ανασυνταχθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ με νέα συνδικάτα και επιτροπές. Αγώνας μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, αγώνας κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ , σημαίνει αγώνας κάτω από τις δικές μας σημαίες. Σημαίνει αγώνας με τα βάση τα συμφέροντα της δικής μας τάξης. Μέσα σε αυτή την κόλαση που έχουν ρίξει την τάξη μας, πρέπει να οργανωθεί η ταξική, διεκδικητική αλληλεγγύη.

Καλούμε κάθε άνεργο να σηκώσει το ανάστημα του να πάρει και να δώσει θάρρος να απλώσει το χέρι , όχι για ελεημοσύνη όπως τον θέλουν οι διάφορες ΜΚΟ και άλλοι δήθεν φιλάνθρωποι ψηφοθήρες. Να απλώσει το χέρι για να τραβήξει άλλους στην μάχη και να τον τραβήξουν άλλοι μπροστά . Να βοηθήσει και να βοηθηθεί. Αυτή είναι η γνήσια, η αληθινή, ταξική αγωνιστική αλληλεγγύη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει!

Σήμερα και αύριο όλοι να είμαστε στους δρόμους, να μεταφέρουμε το μήνυμα της σημερινής απεργίας και εκεί που δεν έφτασε, στις γειτονιές και τα χωριά , στους εργασιακούς χώρους που οι συνάδελφοι λύγισαν μπροστά στις δυσκολίες.

Αύριο στις 6 να είμαστε πιο πολλοί, πιο αποφασισμένοι, πιο δυνατοί! Γιατί νόμος είναι το δικό μας δίκιο, και αργά ή γρήγορα ο λαός θα βγει νικητής.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook