«Η ευρωζώνη διαθέτει ακόμα χρόνο προκειμένου να βρει λύση για την Ελλάδα» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ.

«Έχουμε ακόμα μερικές εβδομάδες για να φτάσουμε εκεί», δήλωσε ο Μοσκοβισί, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη.

«Έχουν γίνει προσπάθειες και τα στοιχεία της λύσης πλέον υπάρχουν. Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»  πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνάντηση τους την επόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες να σημειώσουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.

Στην αναγκαιότητα να βρεθεί μια λύση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία, αναφέρθηκαν από την πλευρά τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρoμπάι και ο Επίτροπος Όλι Ρεν κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20.

Εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την επόμενη Δευτέρα θα είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα.

Τη Σύνοδο της G20 απασχόλησαν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, αν και η Ελλάδα δεν συζητήθηκε διεξοδικά.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης πως οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους εταίρους τους για την Ελλάδα διαβεβαιώνοντας πως η ευρωζώνη προσπαθεί να βρει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, αλλά δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να την βρουν.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό το ζητούμενο είναι να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα που θα δίνει την δυνατότητα ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας μας σε μακροπρόθεσμος επίπεδο.

Ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνθηκε των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες της ευρωζώνης , τονίζοντας από το βήμα του συνεδρίου των G20 πως ανάπτυξη χωρίς τη μείωση των ελλειμμάτων είναι αδύνατη.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook