Αδιευκρίνιστη παραμένει η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, παρά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να ψηφίσουν «παρών» στο πακέτο των μέτρων. Με δήλωσή του το Σαββατοκύριακο στο protothema.gr ο βουλευτής κ. Οδυσσέας Βουδούρης επέμεινε στο να καταψηφίσει τα μέτρα, ενώ στο ίδιο κλίμα με αυτόν βρίσκεται και ο κ. Πάρις Μουτσινάς.

Εχθές ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στην ιστοσελίδα nocomments.gr, δήλωσε πως ο ίδιος ήταν της άποψης : «να ψηφίσουμε ναι στα μέτρα και ναι στον προϋπολογισμό». Πρόσθεσε όμως πως «εάν κάποιοι αλλάξουν στάση και δεν τηρήσουν τη δέσμευσή τους τότε και εγώ θα κάνω αυτό που είχα αποφασίσει».

Εάν οι δύο διαφορετικές τάσεις στο κόμμα του κ. Κουβέλη επιμείνουν στις συγκεκριμένες θέσεις τους, τότε οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς θα εμφανιστούν στην ονομαστική ψηφοφορία απόψε το βράδυ με τρεις διαφορετικές συμπεριφορές: κάποιοι θα ακολουθήσουν την απόφαση των Οργάνων του κόμματος, κάποιοι θα ψηφίσουν υπέρ των μέτρων και μερικοί άλλοι κατά αυτών.

Πάντως ο πρόεδρος του κόμματος κ. Φώτης Κουβέλης έχει αποφασίσει να μην θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας και άρα να μην προχωρήσει σε διαγραφές.

Πέραν του κ. Ψαριανού υπέρ του «ναι» στο πακέτο των μέτρων φέρεται να τάσσεται επίσης ο κ. Βασίλης Οικονόμου.
Μετά την ψήφιση των μέτρων η Δημοκρατική Αριστερά θα επικεντρωθεί σε αναπτυξιακές προτάσεις για την οικονομία. Ήδη βουλευτές της έχουν προετοιμάσει ερωτήσεις για υπουργούς με επίκεντρο την ανάπτυξη, τις οποίες θα καταθέσουν αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σε κάθε περίπτωση – με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο ρευστό πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί – η στήριξη στην κυβέρνηση θα παραμείνει από πλευράς ΔΗΜΑΡ και παράλληλα το κόμμα του κ. Κουβέλη θα εξακολουθήσει να μετάσχει στην τρικομματική.

prootothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook